bu tarz programları genelde site satışı yapan bazı uyanıklar kullanıyor. genelde taktik 3-5 ay yüksek hit çekip, satıştan sonra da bir süre devam ettirip sıfırlıyorlar oradan gelen hiti. sonra satın alan da ne oldu siteme tüm hit gitti diye konular açıyor.

yükselme işi için ise seo olaylarından aslında çok anlamam ama düşüncem şöyle;

google açısından bakacak olursak bu program sizin arama kelimenizi kullanıp artık kaçıncı sayfadaysanız oraya kadar gelip linkinize tıklıyorsa amenna. o kadar sonuç varken sizin sitenize tıklandığı için belki ben bu siteyi yükseltmeliyim. insanlar bunu istiyor diyebilir. seoculara sormak lazım
ama bu program http requestine referrer: google.com çakıp sitenize giriyorsa bunun hiç bir anlamı yok bence, gereksiz yere sitenin işlemcisini ramini yorarsınız. google'un analyticsten verileri çekip aaa bu siteye giriliyor deme ihtimali bence çok düşük. (sonuçta analytics kullanmak zorunda değiliz.)