Ofiste imac kullanıyorum windows tabanlıya alışkınım ama yıllardır fakat grafik programlarında kullandığımdan dedim macbook alayım. 2014 de aldım 1. sorun 13 inç modelini almıştım küçük geldi. konfirigasyon çok iyiydi yinede bana sarmadı. Geçen sene sattım ddr 4 - i7 sıvı soğutmalı 27 inç ekranlı masaüstü topladım 3 yıl boyunca kendimi kasmışım onu anladım. Zarar etmedim satarken aldığım fiyata sattım fakat masaüstü kullanım keyfi olmuyor.(Bu ayrı bi başlık tabi) imac kullanıyorum bu arada ofiste gayet iyi ama ben o 13 inçlik retina proya alışamadım. Olsa kullanırım ama öyle sağda solda kullanmak ufak işlerimi görmek için. Hele air modellerine girmiyorum bile o kadar para etmez kesinlikle.
Eski Kullandığım Macbook Pro Retina Late 2013, 256SSD, 8 GB RAM, İ5 İŞLEMCİ
Artıları; Ekran özellikle renkler benim için işimi çok kolaylaştırıyordu baskıda alacağım renkler için çok iyi kalibrasyon oluyordu. Malzeme kalitesi bariz fark var. Ben çatır çatır crackli programda oyunda kullandım. Bi hava durumu var bunu kabul edelim.
Eksiler; Windows dan geçince bariz bi el titremesi oluyor. Ben ağır programları açtığımda baya baya ısınıyordu o konuda kasmalar dahi oluyordu ki ben pek yormadıydım cihazı. (imac de kesinlikle bu kasma durumu yok).
Kısacası yüksek konfirigasyonlı ve büyük inç tercihiniz olmayacaksa pek bi fark yaratmaz. Bütçeyi yükseltip imac ya da 15 hatta 17 inç gibi sürümlere yönelinmeli. Air ve 2. el düşünüyorsan hdd ve retina olmayan modellere girilmemeli. Ya da en güzeli o bütçeyle performans pc toplayıp rahatına bakmaktır.
Hocam 10-15 k da verilmez ki
Bende macbook pro 2017 var. zaten belirtilmiş bazı özellikler bende kullanıyorum ve gerçekten tüm cihazlarla senkronlu çalışması aşırı rahat bir durum.
İlk macbook aldığımda @ ifadesini yapamayıp internetten aramıştım

İlk başta biraz zorlanabilirsiniz ama windows gibi sürekli updateler, yavaşlamalar kesinlikle olmuyor.
Touch bar'lı modeli tavsiye ederim.
Eheheh farkı ne hocam ?