EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben organ bağışına çok şüpheli bakıyorum.
Gerekirse ben öldükten sonra ailem benim organlarımı bağışlayabilir, ancak ölmeden önce asla asla organ bağışı yapmam.

Zengin birine organ gerekirse, ölmeden öldürüp organlarımı alabilirler.

Ben güvenmiyorum ve asla güvenmeyeceğim.

Kimse bana doktorlarımız yapmaz böyle bir şey demesin;
Çok zengin ve kısa sürede ölecek biri bütün servetini bir organ için verebilir, en basitinden zengin biri bana kalp bulan doktor ve ekibine 10.000.000 TL vereceğim diye açıklama yaparsa ne olacak, sizin hayatınız 10.000.000 TL'den değerli değil, zaten her gün binlerce kişi ellerinde ölüyor, zaten ölümün içinde yer alıyor ve alışıklar.

Egemen ölmüş ölmemiş hiç bir doktorun umurunda olmaz, alacağı paraya bakar.

Para işin içine girdimi hiç kimseye güvenmem.
Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum, sonuçta bir liste var. Organ bağışı için. Resmi olarak bildirmeyin o halde; eşinize dostunuza söyleyin iki tane güvendiğin insana; siz ölünce onlar gerekli işlemi yaparlar. Bugüne kadar 4-5 tane kadavra görmüş biri olarak; ruhsuz bir bedene bile; çok titiz davranıldığına emin olabilirsiniz.

MuratSuhaMakal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben organlarımı bağışladım imam bir tanıdığımın söylediğine göre caiz değil, benim cevabım ufak yada muhtaç birini tekrar hayata bağlamak allah katında nasıl günah olabilir. Sevabıda olmalı, gerisine cevap alamadım.
Aynen öyle, bir hayat kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir diye söylenmemiş mi?
Bence de bu konuda bir sıkıntı olmayacaktır, mantıklı düşünülecek olunursa..

Bin1SuraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 50 - 75 yıl sonrasında altın çağa gireceğimiz söyleniyor bilim çevrelerince. Altın çağın başlangıcında her türlü yapay organlar üretileceği, altın çağa tamamen girdiğimizde ise beden yenileme imkanından bahsediliyor. Haliyle insan ömrü uzayacak ve dünyanın insanoğluna yetmeyip kolonileşeceği öngörülüyor. Evet ilginç ve biraz ütopik varsayımlar. Ancak teknolojide hızlı sıçramalar olması bu varsayımları doğruluyor gibi.

Konuya gelince bende organ bağışı yapılması taraftarıyım. Ama organımın yaşlı insanlardan ziyade gençlere verilmesini isterim. Keşke böyle bir şart koyabilsek. Sonuçta organ bizim, kararda bizim olmalı.
O zamana kadar bizim bedenler çoktan rigor mortis olur hocam
50 yıl sonra gerçekten gülecekler bize belki de..