hayır siyasete karıştırmıyorum tabikide hükümet gereken önlemleri zamanında almalıydı ben sadece doların yükselmesine sevinen zihniyetleri şaşkınlıkla izliyorum başka ülkede yaşıyorlar sanırım , ama dolardaki artışın anormal olduğunu ve bazı farklı senaryolar oynandığını görmemiz lazım
Ben size katılmıyorum çünkü dediğiniz doğru ise vay ki halimize... Demek ki ülkemiz çok zayıf ve dış güçlerin müdahelesine çok açık bir yer. O zaman isteseler ülkeyi anında iflas ettirirler. Doların yükselmesinde en büyük etken OHAL'in olması çünkü yerli sermaye korkusundan kaçıyor, ülkenin en zengin iş adamları bile milyarca lira servetini yurt dışına kaçırıyor, binlerce milyoner yurt dışına gitmiş bile. Daha Ohal nedeniyle açıklanmayan binlerce iflas açıklama var. Doların yükselmesine
dış güçler değil biz sebep olduk. Eğer bu yerli sermaye ülkesinde kalsaydı ve yatırımlarına devam etseydi dolar bu halde olmazdı. Üstüne OHAL de eklenince yabancı sermaye de ister istemez tedirgin oluyor. Olay bu kadar net, her şeyi dış güçlere bağlamayın.