Arkadaşlar, ABD ve türevi devletlerde Mark'ın mahkemeye çıkıp kendisini savunmasını gördükten sonra "aaa privacy'e ne kadar değer veriyorlar" deyip ülkemizle kıyaslamanız yanlış. Yurt dışında bir kere başlı başına AT&T bir kapalı kutu. Bence ülkemizde sadece sesinizin dinlendiğine şükretmelisiniz. ABD başta olmak üzere ingilizlerin, halkları dahil olarak birçok ırkı, görüntülerine kadar izlediği bariz bir gerçek. Boşuna demiyorlar webcam'lerinizi kapalı tutun diye, Lenovo'nun sunmuş olduğu ThinkPad versiyonlarında dahi (ki okkalı pahalı makinelerdir) webcam'i sansürlemek için dahili aparat sistemi bulunur.
Tahmin ettiğime göre Cumhurbaşkanının yada mensup olduğu partinin adını ağzınıza aldınız, dinlenip dinlenmediğiniz hakkında en ufak bir bilgim olmadığı için sizin tarafınızdan bakamayacağım ancak her ne kadar iyi de düşünseniz, kötü de düşünseniz o şahıs şuanda Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı konumunda. Ona bir şey olması dahilinde ülke krize sürüklenebilir, dış devletlerin anlık darbeleriyle yok olabilir. Devlet Bahçelinin bu görüşüne saygı duymalısınız. Sonuçta Erdoğan da kendi güvenliğini sağlamak durumunda ve bunu iyi yönden de düşünmelisiniz. Siz(siz biz hepimiz) burada muhalefet yapıyoruz, Youtube'de adamlar ana avrat sövüyor, İnstagram, twitter her platformda sayıp duruyorlar. Kimseye gözle görülür (kolay kolay!) bir yaptırım uygulanmıyor. Bu tür sistemler daha çok FETÖ, PKK, PYD/YPG vari kurumların etkisizleştirilmesinde ya da Emniyet Güçlerinin bazı şeyleri bulmasında yardımcı rol oynuyor.
Belki de size "o" kelimeleri kullandığınızda geldiğini düşündüğünüz sesler yüzünden direk "düşündüğünüz" kişi-lerin sizleri dinlediğini düşündünüz fakat terörvari söylemlerde bulunursanız da --eğer dinleniyorsanız-- aynı şeylerin olacağı kanaatindeyim.
İşin özü, tarafsız bakmalıyız, Amerika'da olsak donumuza kadar bileceklerdi, varsın sesimizi dinlesinler ama teröristlerin hain konuşmalarından tesip edip olası bir saldırının önüne geçsinler.
Siz de eleştirecekseniz, bir kafede parkta bir yerde muhabbet esnasında eleştirin, gidip de telefonda atacak başka konu mu bulamadınız. Hem de kız arkadaşınızla.
Görüşlerinize saygı duyuyorumda tahmin olarak yürüttüğünüz her şey yanlış tahmin. Cumhurbaşkanı hakkında konuşmadım. Siyaset ve devlet meselelerinde konuşurken dikkat edin dememin sebebi bu tür konuşmalarda daha çok sarf edilen kelimeler arasında olduğu için o şekilde uyardım.
Ayrıca yurt dışında neler neler oluyor diyerek halimize şükretmemizi söylemenize çok şaşırdım ve açıkçası ne diyeceğimi de bilemiyorum.
Konuyu açarken dinleniyoruz dedim. Kimin dinlediğini söylemedim! Bu devlet eliylede olabilir, farklı bir yapıda olabilir. En vahim tarafıda budur. 17 -25 vakası ve diğer dinleme tapelerini devlet mi yaptı? İzinli dinlemeler mi?
Ben insani görevimi yapmak için konuyu açtım. Dinlemelere takıldığınız zaman, konuda belirttiğim gibi parazitler, ses bozulmaları ve telsize benzer sesler sürekli gelmiyor. Nasıl bir dinleme yapıyorlarsa o an sistemsel aksaklık mı oluyor artık ne oluyorsa bazen bu şekilde anlaşılabiliyor. Ama her zaman aynı şekilde anlaşılmıyor. Mesela bazen iki tarafında sesi duyulmuyor. Siz konuştuğunuzda karşı taraf duymuyor, karşı taraf konuştuğunda siz duymuyorsunuz.