Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak Paşam. 3 üniversite bitirdim.
Uludağ üniversitesi bilgisayar mühendisliği
Açık Öğretim İktisat
Varna Medicinski Universitet Anestezioloji.
Senelerdirde yurtdışındayım.2 Senedirde burda her bu tip konuda bas bas bağırıyorum. yaklaşık 10 seneye yakındır Türk lirası küresel değer kaybediyor , ama küresel diğer bahsettiğin ülkelerin para birimleri değer kazanıyor.sana şöyle örnek vereyim . Bulgaristanda 2 senedir dolar 1.75 / Euro 1.95 bak 2 senedir 2.00 görmedi. göreceğinide bir süre daha tahmin etmiyorum.. Romen Leyi sundan 4-5 sene once 1 TL 5 Romen Ley i iken suanda 2,5 hatta 2 ye kadar düştü.

Bu kıyasladığım ülkelerde AB nin Taşeron işçisidir. Avrupada ne kadar rezil iş varsa bu ülkelerin vatandaşları gider yapar o işleri. Şimdi sen bana diyorsunki seçimden sonra dolar 4 un altına inecek öylemi ? senin iktisat ve ekonomi ilminden bihaber olduğunu düşünerek şuanda yazıyorum dikkatli oku.
Bugün yazmıştım gene yazıyorum.. bknz : https://altin.hazine.gov.tr/
Ekonomisi bozulan ülkelerin son çaresidir bu işlem , bu çareye kadar elindeki avucundaki herşeyi satar özelleştirir en son çarede budur. Milletin sakladığı altınları alıp karşılığında ev veya tahvil vermek..bu ne demektir biliyormusun ? ekonomik kriz kapıda dikkatli olun demektir. ha bana inanmıyorsan bak devletin yazdığı yazı : http://prntscr.com/jlsheq
Peki bu işleyiş neden ? altın rezervin olmadığı sürece para basamassın. para basarsan birçok para birimi karşısında paran pul olur.. Şimdi bi sivri zekali cikar derki para basıp borçları kapatalım dolar alalım bu krizi önleyelim.."Hiçbir şekilde Diğer ülkelere haber vermeden para basamassın piyasaya sokamassın !" yani bu kelimemde ne diyorum sana açıkça ameriga'nın oyunları diyemessin buna..bu Devletin yöneticilerinin önüne gelene rastgele dağıttıkları para musluğunun artık kesildiği ekonomik krizin kapıda olduğunu zaten açık ve net ispatıdır.bu kriz bekleniyordu .çünkü 1 ocaktan beri 10 Milyar TL Para basıldı..ve piyasaya sürüldü rezervimiz olmamasına rağmen..Devlet Büyükleri ve Ekonomistler bunun bu hale geleceğini bilmiyormuydu ? biliyordu..Peki önlem neydi ? Altın Tahviline güvendiler ama bizim insanımızda akıllı..neden altınları verip tahvil alsınlarki ? elinde tutarsa dahada degerlenecek.
ha birde ekran görüntüsüne baktınmı bilmiyorum ama "Yastık altındaki altın miktarının en az 2200 ton (100 milyar ABD Doları) " diye not düşmüşler..neden sence TL değilde amerikan dolarına endekslemişler güzel kardeşim ? hiç düşündünmü bunları ?
Hiçbirşeyi okumadan , Araştırmadan , bilmeden , merak etmeden atıp tutuyorsunuz..sadece tutturmuşsunuz bir parti başta olsun sırf onlara uyuzluğuna dış güçler oyun oynuyor..göreceksinki seçimden sonra gene aynı parti gelsin gene dolar aynı seviyede kalcak ve ilerlicek..taa ki Hibe olarak Arap yarımadasından sana dolar gelmediği sürece bu hep devam edicek..(Gerçi araplarda artık seni beğenmiyor.) . üzgünüm seni destekleyemediğim için ama biraz araştırın ve bilgilenin..birşeyin peşine takılıpta fanatizmin kurbanı olmayın..
Ha Bu arada çok özür dilerim unutmuşum. Sn.Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar birkaç kere söylediği gibi dövizlerinizi yastık altından çıkarın , Altınlarınızı çıkarın diye telkinde bulunduğunu unutmayın..Bunların hepsi bu gelen krizin habercisiydi aslında..
bende cumhuriyet üniversitesi makine mühendisliğini bitirdim ve bende bulgaristanda sofia technical university ‘de yüksek lisans yaptım benim dönemde türkiyede euro 1,65 bandıydaydı fakat sağolsun gezi olaylarından sonra 2,90 lara çıktı , ayrıca bahsettiğin ülkeler avrupa birliğine girdikten sonra kurlarını sabitlediler yani onlarda sabit kur var bu durumda nasıl artmasını bekliyorsun ? pasaportumda 20 ‘den fazla ülkenin damgası mevcut bende çoğu yeri gezdim ama bu kadar bildiğini sanıpta hiç birşey bilmeyen millet başka görmedim , herkes kendi doğrularını düşüncelerini paylaşsın seçimden sonra bu yazılar umarım burda kalır hepimizde burda yeniden birbirimizden özür dileriz