Forumda sürekli bu tür konulara yorum yazan biri olarak bir gözlemimi paylaşmak istiyorum:
Forumda bazı fanatik arkadaşlar var, evet; ancak bir kısım ise daha önce mevcut rejimi desteklemiş, şimdi ise kafasında soru işaretleri oluşmuş ve soğumaya başlamış kişiler. Bu doğal, çünkü günün getirisi bizi inanılmaz derecede zorlayacak seviyelere gelmeye başladı. Mevcut iktidarın 2002-2009 arasındaki ekonomi politikaları, o günler için bize oldukça yarar sağladı, evet; ancak özellikle son 8 yıllık süreçte ekonominin yalnızca inşaata dayandırılması bizi bu karanlık günlere getirmiş bulundu. Çok fazla yanlış yapıldı.
Kafasında soru işareti oluşan ve soğumaya başlayan arkadaşlarda gözlemlediğim temel durum, "düşüncelerinin değişmeye başladığını belli etmekten duydukları tedirginlik". Yani bir nevi eleştirilme korkusu.
Arkadaşlar, insan düşünebilmenin de ötesinde, farkındalık kabiliyeti olan bir canlı. Düşüncelerimiz sürekli değişebilir, değişmelidir de. Bundan nasıl ki 100 yıl önce yaşayan insanlarla aynı düşünce yapısında olmamız mümkün değilse; Dünyanın bu kadar hızlı değiştiği bir çağda bundan 5 yıl öncesiyle aynı düşünmemekten daha doğal ne olabilir?(Tabi ki burada kişisel gelişim en büyük paya sahip, ama iletişimin bu kadar kolay olabilmesi de önemli bir faktör)
Bu yüzden düşüncelerinizin değiştiğini ifade etmekten çekinmeyin, korkmayın. Korkması gereken kişiler "düşünen ve düşünceleri değişebilenler" değil, "düşünmeyenlerdir". Düşünemeyen bir insan, dağıldığında tekrar iki yakasını bir araya kolay kolay getiremez; çünkü olayları idrak edemez.