Benim görüşüm şu: Avrupa sıkıştırdı ve Google kendi yükümlülüklerini yerine getirmek için herkese bu epostayı gönderdi. Ancak uygulama zamana yayılacak. Yani 26'sında güncellenmeyen milyonlarca uygulama mağazalardan kaldırılmayacak (direkt şikayet olmazsa).
Bu operasyonun yürütülmesi Google'ın kurumsallığına yakışmadı. Geniş bir kitle ne yapacağını tam olarak anlamadı.
UnityAds ise gönderdiği bir eposta ile sadece kendi reklamlarını kullananların ek bir işlem yapmalarına gerek olmayacağını. Reklamlar görüntülenmeden önce ilgili izinleri kullanıcılardan kendilerinin alacağını belirten bir eposta gönderdi:
Alıntı
All ads that are served by Unity will provide players with a data privacy option, allowing them to opt-out of data collection on an app-by-app basis. If you exclusively use Unity ads, no further action is required on your part. If you use other ad platforms or mediators, you will have to check their GDPR documentation.
Sorununuz 2 hafta önce ilgili departmanımıza aktarılmış fakat henüz bir yanıt alamadık. Ben konuyu ivedilikle tekrardan ilettim. En kısa zamanda yanıt alır almaz sizinle iletişime geçeceğim.
Maalesef bir yanıt almadan verebileceğim ekstra bir bilgi yok.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Google'dakiler de ne yapılacağını bilmiyorlar

Reddit'te onlarca konu var ama net birşey yok. Sonuç olarak ; saldım çayıra mevlam kayıra...