Döviz, altın alıp bugünkü artış karşısında endişelenen kişiler var. 2001'de esnek kur sistemine geçişten beri ilk kez 2018 mayıs ayı kadar artış gözlendi. Devalüasyon yasak ancak dolar 2015 yılında 2.5 TL civarında seyrederken bugün 5 TL'ye dayandı. Yani 3 yılda 2001 krizi kadar etkilendik aslında. Gizli devalüasyon var da denilebilir. İşi siyasi boyuta getirmek istemiyorum ancak illa ki geliyor.
* Ekonomiyi bu hale getiren en büyük etmenin hukuk olduğunu düşünüyorum. Kurdeleyle açtıkları bankaya hukuka aykırı bir şekilde el koyuyorlar. Kimse dış güçler demesin. Türkiye'de HUKUK yok. Artık 52 puanla hakim olunduğunu biliyorsunuzdur umarım.
* LİYAKAT yok. 2 yılım sabah 9 akşam 8 kütüphanede KPSS çalışmakla geçti. Dönüp bakıyorum maliye ve muhasebe bilmeyen adamı KPSS'siz kurumlara uzman yapıyorsun bir taraftan da Türkiye derecesi yapmış 10'dan fazla kurum sınavını kazanmış bilgili kişileri mülakatlarda torpil bulamadı diye eliyorsun.
Konuya gelip de "siyaset yapmayın", "dolar arttığında seviniyorlar" yazan arkadaşlara da Allah akıl fikir versin. Sizdeki bu kibir ülkeyi ne hale getiriyor izleyin bakalım...