sem10line adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yengeyi dinle 7 ay önce evlendim bende bizde düğün istemiyorduk benim ailem ısrarcı oldu yardımcı olmadı boşuna masrafları yazim sanadüğün salonu 7 bin tl
yöresel davulcu ekibi 2500 tl
nikah salonda oldugundan nikah memuruna 200 tl
vs.
düğün için aracımı sattım 43.750 tl
şuan kalan borcum 5.600 tl
milleti 2 saat eğlendircem diye borca girmeye değmiyor hocam nikah yapın 7 bin gibi ücrete düğün salonu tutucağına 3 4 bine mekan ayarla nikahtan sonra aileler ile beraber yemeğe git 2 3 bine balayı paketleri var miss gibi balayını yap daha iyi
Devir değişik aile bile destek olmuyor.

AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim ki ayrılalım dedi, en maliyetsiz böyle oldu sanırım.
Hayırlısı olsun.

NortheasteR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyaz gelinliği giydir , düğününüde yap. 1 sene geç yap ama yap.
Düğün herkese göre insanları eğlendirme olarak gelsede , başta insan kendini eğlendirir , çocuklarına torunlara bir düğün cd'si bile bıraksa en büyük manevi miras budur.
Kavgalarınızda düğün cdlerini izleyerek aranızı düzeltmenize yardım eder.
İleride ne sizin nede karınızın boynu bükük kalır. Düğünlere gittiğinizde keşkeler olmaz.
Bir insan hayatta bir kere evlenir. Bu günler mumla aranır.

Mutlu olmanızı diliyorum , rabbim mutlu etsin sizleri.
İkimiz'de ortak bi durum var akrabaları pek tanımıyoruz. Kıbrıs'a yerleşeceğiz köy'e.

aslanbey34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
salon tutacan, yemeklimi yemeksizmi olayı var, gelinlik, gelinbaşı ve aktabaların gelin başı, davulcu para, servis yapan para, kameracı para, şarkıcı para, pastayı bıçak kesmiyor para, gelin arabası süsle para, yol keserler para..... hesap kitap yap kimler çerek kimler be kadar para takar... karşılamıyorsa hiç uğraşma. birde sitresi cabası... gelinliğide kirala sakın satın alma
Parasız ne var ki.

ercnakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
borç olacak diye böyle düşünmeniz biraz bana garip geldi. Borçsuz ne yapılabiliniyor ki? Ben cebimde 1₺ olmadan kalktım bu işlere. Allahıma şükür her defasında bir kapı açıldı ve üstesnden geldik. Benim fikrim hepsinin ayrı yeri var. Ama borç ödeyeceğiz diye düğünden vazgeçmeyin. eee o zaman siz borçsuz ev sahibi olmak istersiniz Borç sorumluluk sahibi yapar. İleride çocuğa karıştığınızda daha iyi anlarsınız. Bu arada borcumu 2 ay öncesinde yaptığım proje sayesinde kapattım Şuan 16 aylık bir kızım var. Birde ev almak istiyoruz sanırım bir 350bin kadarcık borçlanıcam Rabbim mutluluk huzur versin..
Borç sadece bir bahane olacak bizim için. İkimiz'de bu geleneği sevmiyoruz. Herkes düğün yapıyor diye bizde yapmak zorunda hissetmiyoruz. Ufak bi kutlama olacak olmayacak demiyorum.