görev yöneticisinde performans sekmesine girin ordan sağ üstte 16 gb DDR3 gibi yazar bir de aşağıda hız : xxxxMHZ şeklinde yazar. Ama dediğim gibi o ekran kartı bir kere ofsayt
16 GB DDR3 dediğiniz gibi;
Hız: 1
Kullanılan Yuva: 2
Form Faktörü : D
Donanıma Ayrılmış : 6
Kullanılan Ram : 2,9 GB
Kullanılabilir : 12,8 GB
Disk Belleği Havuzu : 288 MB
Disk Belleği Olmayan Havuz : 170 MB
Onun dışında bir şey de yazmıyor. Hıza 1 demiş o ne demek onuda bilmiyorum.
eğer yavaş açılıyorsa hdd.çare ssd
Bilgisayarın açılmasında sıkıntı yok hocam gayet iyi açılıyor. Sorun 1 den fazla işlem yapınca ve oyun oynayınca ortaya çıkıyor.
4 Ay önce sıfır olarak mı aldınız? 4 ay önce 4 yıl önceki bir sistemi almışsınız tabi bu bütçe meselesi hocam bende 7 yıl önce aldığım laptopu kullanıyorum hala

şimdi ana kart modelini bilmeden ekran kartı tavsiye eden arkadaşlar varya sen o arkadaşların yazdıklarını okuma bile baş ağrısı yapar

SSD al geçer diyen arkadaşlarında yorumu bir yerin ağrıdığında hasta olduğunda ağrı kesici al geçer demekten öte değil. forumlarda en sinir olduğum nokta. Neyse hocam sorularıma cevap alabilirsem tek tek yardımcı olayım.
1- Cihazı 4 ay önce sıfır mı aldınız ikinci el olarak mı?
2- Anakart modeli nedir? (Bilmiyorsanız bilgisayarın marka modelini söylerseniz ben bulurum)
3- Bilgisayarınızdan beklentiniz nedir?
4- Ne kadar bütçe ayırmak istersiniz?
1-Cihazı sıfır aldım hocam yaklaşık olarak 2 bin küsür fiyata.
2-Anakart modelini bilmiyorum ama şöyle özetleyebilirim;
Sistem Üreticisi; Exper
Sistem Modeli : ACTIONDEX742
Bios : 1003
DirectX : 12
3- Beklentim oyun hocam, boş vaktimde 1 yada 2 saat oyun oynayayım diyorum en son Assassin's Creed Origins'i yükledim. Açıyor ama donma yapıyor. Oyun içi grafik özelliklerini en düşük yapmama rağmen.
4- 300 tl ile 750 tl arası mümkünse. Değilse de yapacak bir şey yok bi kere alınacak bir şey 2-3 yıl beni idare etse yeter diye düşünüyorum.
Muhtemelen Kullanılan Hardisk HDD değilde SDD