Arkadaşlar Selam!
Yaklaşık 4 yıl önce Yapı Kredi bankası ürünlerinden bir kredi kartını yaklaşık 5 ay boyunca kullanmıştım. Beşinci ayın sonunda ise kartımdan dolayı olan borçlarımı kapatıp, kredi kartınında kullanıma kapatılmasını talep ettim. İlk başta düzenli ödeme yapıldığı ve kredi kartının kapatılmaması için limit yükseltme teklifinde bulundular. Kabul etmedim ve kartı kullanmayacağımı söyleyerek kullanıma kapatılmasını rica ettim. Telefonda ki banka görevlisi onayımı da alarak kredi kartını kullanıma kapatmıştır. Aradan 4 yıl geçiyor ve bugün babamın amcasının oğlunun oğlunu arayıp benim ismimi soy isimi söyleyip tanıyıp tanımadığına dair akrabama soru soruyorlar. Akrabam tanıdığını söylüyor ve akrabama bir numara bırakıp bizi arasın deniliyor. Olaya bakar mısınz ? Akrabamın benim üzerimdeki izlenimi ne seviyeye çekiliyor?. Herneyse uzaktan akrabam benimle iletişime geçiyor ve numarayı veriyor. Numarayı aradığımda karşıdakilerin İstanbul Varlık Yönetim adında bir firmanın olduğunu öğrendim. Bundan 4 yıl önce kartımı kapattırdığım yılın kart aidatı ödenmemiş ve bu 4 yıl boyunca banka hiç bir şekilde benimle iletişime geçmeyip bu arkadaşlara devretmiş. Yaklaşık 350 TL ödeme yapmam gerektiği söyleniyor. Kendilerinden borcum olduğuna dair Bankadan alınan belgeyi pdf olarak mail adresime istedim ve gönderdiler. Sonuç oalrak burada mağdur edildim. Hiç bir bilgim olmadan 4 yıl boyunca rakamın yükselmesini bekleyip varlık şirketine sözde aidat borcum satılıyor. Bu konuda hukuki oalrak yapabileceğim birşey var mıdır? Yardımlarınızı rica ediyorum.
malesef bankalar varlık şirketlerine devrediyor mevla miktar yükselmez fakat icra takibinde bulunmalarını isteyin tebliğat geldikten sonra itiraz edersiniz dava açılır eninde sonunda ödersiniz dava masrafıyla bu taktik süreci uzatır kaybeden yine sen olursun