Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan AKP milletvekili aday listesinde adayların eğitim durumu ve meslekleri de yer alıyor. Ancak listenin bir bölümü oldukça ilginç...
AKP listesine göre Türkiye Cumhuriyetinde büyükelçilik yapmış, TSKda general rütbesine çıkmış isimler ilkokul mezunu görünüyor.
Listede, ilkokul mezunu görünen ancak meslek hanesinde doktor yazan da var, psikolog, sosyolog yazan da. Eski bakanlardan biri de hem ilkokul mezunu görünüyor, hem de öğretim üyesi olarak YSKya bildirilmiş durumda.
İşte AKP listesinden birkaç örnek;
* Ankara Adayı Büşra Soylunun öğrenim durumu ilkokul olarak yazılmış. Mesleği ise sosyolog/psikolog olarak geçiyor.
* Eski bakanlardan Emrullah İşlerin öğrenim durumu hanesinde de ilkokul yazıyor. Ancak İşlerin mesleği YSKya öğretim üyesi olarak bildirilmiş.
* Emekli Büyükelçi Volkan Bozkır ise İstanbul listesinde ilkokul mezunu olarak geçiyor, mesleği ise serbest/özel olarak ifade edilmiş.
* Emekli general olan Şirin Ünal da listede Volkan Bozkır ile aynı kaderi paylaşmış; Şirin Ünalın öğrenim durumu listede ilkokul, mesleği ise serbest/özel olarak görülüyor.
* Yine İstanbul listesinde Zülfiye Füsun Kümetin mesleği doktor olarak yazılmış. Ancak ilginçtir, Kümetin öğrenim durumu ilkokul olarak belirtilmiş.
* Konya listesindeki Leyla Şahin Usta da listede hem ilkokul mezunu, hem de doktor olarak görülüyor.
* AKP listesinde İzmirde bir de ilkokul mezunu olduğu YSKya bildirilen, ancak meslek hanesinde öğretmen yazan isim var; Fatma Nur Gündüz Polat.
* İzmirden aday gösterilen Ahmet Gürhanın öğrenim durumu da ilkokul yazılmış. Ancak meslek hanesinde sadece B ifadesi var.