cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hastmıın bilinci tamamen kapalı. Solunum cihazına bağlı ve bilinç tamamen kapalı, haliyle eve taburcu olması ya da mahkemeye gelmesi mümkün olmayacak. Sizin yorumunuzdan sonra doktor beyle görüştüm, kendisi yoğun bakımda yattığına dair yazı hazırlatıp verebileceğini, devam eden işlemlere mahkemenin yönlendireceğini belirtti.
geçmiş olsun üzücü bir durum.

mahkeme hastanenin tanzim ettiği belgeye doğrudan itibar etmez, yalnızca kanıt olur.

mahkeme bilirkişi heyetiyle hastaneye keşife gider, eğer o güne kadar bilinci açılırsa orada kısıtlılık altına alınıp alınmak istemediğini bizzat hastaya sorar, hala bilinci kapalı olursa hastanın mevcut durumu, tanıkların ifadesi ve bilirkişi raporundaki görüşe göre karar verilecektir.

bu arada avukat tutmanıza gerek yok, vesayet davaları oldukça basit ve kamu düzenini ilgilendirdiği için siz davayı takip etmeseniz dahi kendiliğinden sonuçlandıracaktır. ayrıca harç ve masraflardan muafsınız. (keşif ve bilirkişi raporu, tanık tebligat bedelleri hariç)