cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yarın bir gideyim öyleyse, içeride birikmişlerden ben ümidimi kesmiştim çünkü. Hastanede bugün şöyle bir karmaşa yaşadım. Doktor görüşmesi öncesinde yoğun bakım sekreteri vasilik için Sağlık Kurulu'ndan rapor gerektiğini söyledi. İyi dedim, Sağlık Kurulu'na dilekçe vermek için gittim, oradaki sekreter de yatan hastaya kurul raporu verilmediğini, taburcu olup, gelmesi gerektiğini söyledi. Taburcu olsa bile geri gelebilecek durumda değil deyince de burada bu şekilde yapıyoruz gibi saçma bir cevap verdi. Acaba ben mi bilgisiz kişilere denk geldim, yoksa Sulh Mahkmesi'nden bir belge alıp, onu mu getirmem gerek ilk etapta, hiç anlamadım.
ilk olarak noterden bahsettiğiniz iş ve işlemler için vekalet alamazsınız. yakınınızda sizinle birlikte gitmek zorunda. 65 yaşın üzerindeyse noter hastaneye sevk edecek ve akıl zayıflığı var mı bu konuda rapor isteyecektir.

vasilik için akıl zayıflığı, demans, uyuşturucu bağımlılığı, kötü yaşam vs. gibi durumlar yok ise mahkemece vasi atanması, yalnızca KİŞİNİN KENDİ İSTEMESİ halinde olur. ancak bu şekilde kısıtlılık altına alınabilir. yoksa olmaz.

sağlık kurulu raporu saydığımız bu hastalıkların varlığı halinde tanzim edilir. aksi halde raporla işiniz yoktur. sizin olayınızda da raporla işiniz olmayacak. kişinin kendi kısıtlılık altına girmeyi istemesi gerekecektir.

ayrıca sizin durumunuzda mahkeme kısıtlılık altına alınacak olan kişiyi bizzat dinlemeden karar vermez. eğer yakınınızın kısıtlılık altına alınma gibi bir isteği yoksa böyle bir işe kalkışmayın.