Chevrolet Aveo 2011 kullandım. Tam sizin bulduğunuz araç gibi lpgliydi. Ancak aldığıma pişman oldum desem yeridir. Aracın ağırlık ve motor gücü tamamen dengesiz şekilde yapılmış. ilk aracı olanlar için bu durumu anlamak güç ancak araç istenilen şekilde ivmelenmediği gibi 150 km maksimum hıza çıkıyor. Zorlasanız da daha fazla hızlanmıyor. Benim ilk aracımdı bu yüzden bu performans fiyaskosunu anlayamadım. Çünkü başka araçlarla karşılaştıracak bilgim yoktu. Ne zaman benim aracımı kullanan arkadaşlar bunu bana söylemeye başladılar aracı aldığıma pişman oldum. 5 kişi bindiğimizde araç gitmiyordu. Acaba belki bir arızası vardır diye servise soktum. 2 yaşında arabaydı o zaman serviste resmen güldüler. Galiba tam da o sıralarda Chevrolet'in Türkiye'den çekileceği haberleri çıkmıştı. 1 sene kullandım kullanmadım hemen sattım. Okuduklarıma göre aynı şikayetler Cruze modeli için de varmış. Elbette performans aracı değiller ama kaplumbağa gibi olması gerçekten insanın canını sıkıyor. Uzun zamandır bakmadım ama sahibinden de en çok satılan modeller cruze ve aveo idi. İnsanlar elden çıkarmaya bakıyorlar gibi bir izlenim yaratıyor bende.
Hocam youtubeden felan cruzenin tanıtım videosuna denk geldim düz yolda aldığı ses cidden bir acaipti ben acaba bir yeremi vurdu diye düşünürken seyir halinde devam. Çekiş konusunda ise en azından aveo cruze a göre bir gömlek üsttedir diye düşünüyordum ama madem aveo seçeneğini eledim.
Tüp ne kadar benzin ne kadar ? Tüpe 2-3 bin vereceksin amorti etmesi için kaç yıl bineceksin ? Ne kadar verim alacaksın aracın beygirinden ne kadar kayıp olacak ? Bunları hesapla bence dost.O zaman aracı benzinle kullanman gerektiğini anlayacaksın.
Tüplü araç bulursan al.Ama benzinli alıp tüp taktırıyorsan hesap kitap yapman lazım. Bence 2007 astra yada corsa alacaksan benzinli kullanabilirsin.Hem çekişten kaybın olmaz hemde motor ömrü uzun olacaktır bana göre. Ben kendi aracımı benzinli kullanıyorum. Uzun yolda hesaplarsam 50-100 lira fazla yakıyorum ama araba çekiyor gidişi iyi motor ömrü daha sağlıklı kalıyor.
Üstad aslında en güzeli benzinde binmek ama yükseldikçe yükseliyor. Önceki aracım benzinliydi 50 liralık yakıt eve dönmeden lambayı yakıyordu, 170 liraya felan fulleniyordu 1 hafta sürmüyordu tabi 2.0 motor felanda değil 1.25 di ama kullandımdan sanırım düşük motoru çok zorlamak da bir nevi 2.0 motor sürmek gibi birşey olsa gerek yakıtta.