6-7 yaşlarındayken 1 ay her gün yaşadım bunu. Öyle adına ister uyku felci deyin, ister rüyadaydın ister bilim şunu dedi bunu dedi... Biz buna karabasan diyoruz. Adam diyor ki tıbbi bir şey bu korkacak bir şey yok. Yahu adını ne koyarsan koy, tıbbi bir şeyse de adam niye korkmasın. Cem Yılmaz sahneleri geldi aklıma bir anda... Doktora gideceksin, doktor içinden hayvan çıkartacak "tıbbi bir şey, korkma" diyecek.
Farklı alemlerle ilgili her şeyi adına metafizik dedikten sonra kabul edecek olanlar karabasan deyince, cin deyince işi dine bağlayıp tukaka diyor. Bu kadar dinden uzak bir müslüman topluluktayız, Allâh düzeltsin. Kimsenin din adına dediği yok, ama her şeyin her durumda tek mutlak koruyucusu olan Allâh'a sığınmak var, bunu da reddediyorsunuz, diyecek bir şey kalmıyor. Bu Allâh inancıdır. Adam istediği zaman sığınır Allâh'a.
Benim başıma gelenler burada çok bilmiş halde bilim bilim diye konuşanların hepsinden farklıydı. Bilimi Allâh'ın ve O'nun dininin karşısına koymuşlar. Ya din var ya bilim... Onun için her şey bilim diyenler Kur'ân'ı reddediyorlar, bilim O'nda bahsedilen çok şeyi anlamak, adını koymak, deneyimlemek ve formüle etmekten aciz kalıyor. Bilim bir şeyin adını koyar ilk defasında ya da yok sayar. Var olan şeyi olsa olsa keşfeder. Deneyimlenebilir bir şeyse bir ad koyar, deneyimleyemediği müddetçe de reddeder. Bilim dediğiniz şey bu. Bilim dün bitki dediğine bugün "aa bu kayvanmış aslında, familyayı değiştiriyoruz" der. Biz şimdi mobil uygulamalar yapıyoruz, 1m civarı kişiye ulaştık, bir geri bildirim gelince diyoruz ki bunu bizim tesbit etmemizin iki yolu var. Birincisi aynı işlemleri yapınca aynı cihazda aynı sorunu yaşamalıyız. İkincisi, sorun yaşandığında rapor ekranı çıkıyorsa rapor etmelisiniz. bu ikisinden biri olmazsa biz sorunu tesbit edemeyiz, adını koyamayız, çözemeyiz. Bilim budur.
Dönelim benim 6-7 yaşında 1 ay sürekli başıma gelene. Bir defa uyanıkken oluyor bu iş, uyurken değil. Ben daha yatağa yatar yatmaz, o zaman okuduğumuz dualara başlayamadan gözlerim zorla kapanırdı, kapanmasın diye mücadele verirdim. Bu sizin uyku felciniz, uyanıkken seni kitleyip zorla gözlerini kapatan bir şey. Daha neredeyse kafayı yastığa koymadan oluyordu bende. Korkma demiş bir arkadaş sağolsun, doğrudur, korkmamak bir güven duymak iyidir ama rutine bağlandıysa ister istemez korkuyorsun. Çünkü görmediğin ve bir şey yapamadığın, senden güçlü bir durumla karşılaşıyorsun. Benimki 1 ay devam etti. Nasıl geçtiğini hatırlamıyorum. Ama okumak iyidir, okumak için de okumayı bilmek gerekir tabii.
Her gün yatarken Fatiha, İhlas, Felak, Nas okumakta, abdestli yatmakta, sağına yatmakta fayda var. Sünnettir zaten. Kur'ânda yazmayan hiçbir şeye inanmıyorum diyenler var, onlara Peygamber niye gönderildi, neden dağın başına indirilip de alın okuyun, anlayın, amel edin denmedi sorarlar. Kur'ân'da yazmayan hiçbir şeye inanmasan abdestin bozulma hallerini ve ne durumda abdest alacağını bilemezdin, bunun ne kadarı Kur'an'dan geliyor? Abdesti olmayanın namazı olmaz, az bir şey mi? Allâh, Resûlünü sallallahu aleyhi ve sellem gönderdi. O hiç bir şeyi batıl (boşuna) yapmadı, Habibini de boşuna göndermedi. Bazı şeyler Peygamber efendimizden ve onun vasıtasıyla arkadaşlarından bize ulaşır. Bu da fazlalık oldu yeri geldi, Ramazân-ı Şerîf olması da vesilesiyle söyledim konu dışı. Yoksa bu konulara yazmıyorum nasılsa herkes kendi yoluna gidiyor, kendi yoluna gidenin küfrünü arttırmayayım diye.
Müslüman kişi her işinde dini gözetir, gözetmelidir. Bir işe din nazarıyla bakmazsan o iş dinsiz olur, elbette ilimden bilimden faydalanacaksın, Allâh akıl vermiş öğren, çöz, çözümle, izin verdiği kadarını da yap diye.
____
Bir de son not düşmek istiyorum cin meselesi ile ilgili. Arkadaşlar bu konu çok istismar edilen bir konudur. Asla asla sağda solda "cinci hoca" tabir edilen kimseleri aramayın, bunlara bulaşmayın, büyü-müyü var mı bende diye kimsenin kapısına gitmeyin. Bunlar için gideceğiniz herkes muhakkak sizde bir maraz çıkarır. %99 gidende bir şey yoktur ya da psikoloik sorunu vardır veya evham yapıyordur, ama gidenin %100'üne sende şu var bu var var derler, kendilerine bir güzel bağlarlar, sömürürler. Bu büyük bir rant kapısıdır, çok istismar edilir. Bu işlere en çok kadınlar bulaşıyor, çok da kolay kandırılıyorlar, aman dikkat. Bu işlere gerçekten Allâh rızası için ilgilenenlerin sayısı çok az, gerçekten 1 kuruş ara almadan, harama helale, mahreme-namahreme dikkat ederek, yani dinin şartlarını yok saymadan bakacak olup da bu işlerde mahir olan çok az sayıda kimse var. Onlara denk gelirseniz ayrı tabii ama o kadar az ki... Bunun için, zaten Peygamber efendimize büyü yaptıklarında ne oldu, felak nas indi ve onunla şifa buldu. Bizim de yapacağımız her gün düzenli olarak Fatiha, İhlas, Felak, Nas, Ayet-el Kürsi'yi onun gibi okumak. Böylece korunuruz inşâallâh, kimsenin de eline düşmeyiz.