tosunpasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba
site mi aşırı yavaş yoksa benim bağlantımda sorun var çözemedim

eğer bu tür eğitim yapmak istiyor iseniz metod hatanız olduğunu belirtmek istiyorum

sürekli birileri *nix komut yapısından bahsederek linux kullanmayı anlatabileceğini sanıyor
eğitim metodunda tümden gelim diye bir yapıya insanların daha çok başarılı olduğu görülmekte
tüme varım son yapıda maalesef uygun değil
yani siz Ali yi tanımlamak için a-l-i yi ayrı ayrı öğretme konusuna yönelmişsiniz

bence eğitimi şu şekilde ele alın.
misal...bir dağıtımı kendinize belirleyin.. şahsi görüşüm archman ı almanız ama piyasada daha çok ubuntu olduğu için onu veya xubuntu da mantıklı.
ilk planda kurum mantığını anlatırken kısaca disk bölümleme ve her disk yapısının ext2-3-4 ile swap ın ne olduğunu belirtirsiniz
ama 1 partition a swapsız kurulum yaptırın. eski makineler pek yok. mevcut 2gb ramli atom lar bile kasmadan çalışır.

sonra hemen arabirim tanıtımlarına geçin. yani ubuntu kurdu iseniz hemen 1-2 ekran görüntüsü ile xubuntu - mate - cinnamon vs vs örnekleri de verin.
burda kullanıcı değişiklik ler ile dikkatini linux e çevirin. nerden baksak +10 masaüstü var.
sonra kullanıcıya ekran boyutu font renkler tema icon rahatlığını ve dolayısı ile store mantığına girin
görsellik kişiyi oyalar ve ilgisini çeker. conky kurdurun. 1-2 değişiklik yaptırın. dosyayı editlesin adını filan yazsın saatin yanına gibi.
sonra dosya yöneticilerine kabaca baktırın. ekranda listeleme masaüstü düzenleme gizli dosyalar vs vs dedikten sonra
bir dosya aratın.
sonra dosya nın yönetimine kısaca değinin. rw vs de çok takılmadan. nasılsa o pc yi 1 kişi kullanacak. dolayısı ile hepsini yönetebilmesi gerek. detaya gerek yok.
arada etc opt home gibi dizin kavramı neden değişik ? aslında değil. windows 95 den itibaren bu benzer dizinler var diyebiliriz. linux de fark bunların dizin yerine partition olabilmesi. kabaca değinin veya hiç detaya girmeden dizinlerin amacı ve ne nerde olması gerek
driver konusu .. en uzun konu olacak.
lütfen driver konusunu detaylı ve uzun uzun anlatın. kişi default kurulum ile gelen driver ı silsin.. sistem ekran kartının driver ını görmesin ve konsol dan driver yüklet.. veya burda farklı senaryo ile ilk planda ekran kartı sorunu yaşat. sonra ses kartı tv vs vs...
çalışan sistemde driver güncelleme ???

şimdi siz şunu yapıyorsunuz.
çalışan bir sistemde linux komutları diye başlıyorsunuz.. çoğu kişi için gereksiz ve yapısal olarak sıkıcı konuyu sıkıcı şekilde anlatıyorsunuz.
ya bunları ihtiyaca mebni kullandırt

hiçmi photoshop eğitimlerine bakmadınız.
adam hadi renk değiştirelim. hadi arka planı silelim. hadi resim birleştirelim diyor.

misal.. ubuntu ile eğitim yaparken... fantezi üret... hadi ubuntuyu xubuntu yapalım gibisine.. veya deepin masaüstü kuralım.
hadi host dosyasını deiştirelim. YASSAAAAKKK ları delelim diye.
openvpn i anlat.

çok uzun bir iş. biliyorum
pm yazabilirsin yardımcı olmak isterim
Değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yakın zamandaki bazı meselelerden ötürü kursu hiç güncelleyemedim, vaktim tekrar olduğunda öylediklerinizi birer birer uygulayacağım.

Soundblast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ücretsiz olarak sunulması gerçekten güzel. linux hakkında fikir edinmek isteyen birşeyler ögrenmek isteyenler için güzel bir düşünce. Fakat " tosunpasa " arkadaşın dediği gibi sitede bir yavaşlık söz konusu sanırım kaldırmıyor. 1 gbit lik hatta sahibim. Bende dahi açılmadı. Bilginiz olsun.
Tema normalin üstünde bir işlem gücü gerektiriyor ve web sunucu da bunu tam anlamıyla kaldıramıyor. Sorunu yakın zamanda gidermeye çalışacağım.

Edit: Temayı komple değiştiremem gerekiyor özel sunucu bile kaldırmadı.