Merhabalar, çok açıklayıcı bir anlatım olmuş, elinize sağlık. Bende daha önceleri "Black Bird Image Optimizer" isimli program ile resimlerimi optimize ediyordum ve sıkıştırma oranı mükemmel. Fakat artık bu yöntemleride kullanmıyorum çünkü; program kullansam, resim boyutu düşük oluyor ama çözünürlükte sorun yaşıyorum ve buda canımı çok sıkıyor. O yüzden php ile bir klasörde ki resimleri listeleyen bir sayfa kodladım ve optimize etmek istediğim resimleri listeleme yapmasını belirttiğim o klasörün içerisine atıyorum ve PHP ile oluşturduğum sayfaya girince resimleri attığım klasörde ki fotografları sayfada listeliyor. Oluştuduğum sayfayı PageSpeed Insights'de test ediyorum ve Resimleri optimize edin uyarısı veriyor. Hemen en alt kısımda bulunan "Bu sayfa için, optimize edilmiş resim, JavaScript ve CSS kaynaklarını indir." linkine tıkladıktan sonra, Optimize etmediğim resimleri Google otomatik optimize ederek bana sıkıştırılmış halini sunuyor. Bu yöntem'de hem sıkıştırma oranı hemde çözünürlük durumu çok iyi olduğu için ben bunu tercih ediyorum. Biraz zahmetli olabiliyor ama boyut ve çözünürlük konusunda en azından 3.parti bir eklentiye gerek duymuyorum. WP-Smush bildiğim kadarı ile resimleri özelleştirerek bu işleme sağlıyor. Eklentiyi kaldırdığınızda sorunlar ile karşılaşma ihtimalinide ortaya koymak gerekir. Bu sebeple eğer, imkanınız ve zamanınız var ise, dediğim yöntemi uygulayabilir veya Bahsettiğim programı indirerek kolayca resimleri sıkıştırabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise fotografları facebook'a yükleyerek tekrar facebook üzerinden geri indirmeniz. Facebook yüklediğiniz resimleri otomatik olarak optimize eder.