Abd ne derse o olur vs değil benim düşüncem.
Dünya düzeni bu şekilde, biz güçlü olursak biz sözümüzü geçiririz. Güçlü olamazsak şuan olduğu gibi kurusıkı ey mey diye konuşuruz anca. Benim anlatmak istediğim, zamanında piyasada rezanın getirdiği paralar varken, bolluk yaşanıyorken o paraları inşaat yerine adam akıllı teknolojilere gömseydik, şu an teknoloji ihraç etseydik Abd bize ceza kessin, kesmesin şuanki kadar etkilenmezdik. Kaldı ki Abd bunu sadece Türkiye`ye yapmıyor. Zamanında kendi bankalarına da, Alman bankalarına da, İngiltere ve İsviçre bankalarına da cezalar kesti. Çünkü neden ? Teknoloji adamların elinde, ekonomi sistemi adamların elinde. Dünya dolara endeksli yaşıyor. Şu an Avrupanın en büyük ekonomisi Almanya bile wolksvagen ceza yediğinde ağzını açamadı.
Çok uzatmak istemiyorum özetle; Güçlü olmadan sağa sola bağırıp çağırmak sadece komik duruma düşürüyor bizi. Güçlenip elinde yapabileceğin, kullanabileceğin kozlar olduğunda icraat yapmak ise başka birşey. Bizim o kozları kazanmamız gerekiyor. Yoksa hepimizin hoşuna gider tabi Abdye atar gider yapabilmek ama önemli olan içi dolu atar gider yapabilmek. İçi boş olunca bir süre sonra kimse sallamamaya başlıyor şuan olduğu gibi.
Adam hakli rezanin ordan burdan,calip cirpip getirdiklerini bile adam akilli kullanamadik.Adam da amerika'nin eline gecince bulbul gibi ottu ve tum sucu ulkemize yikti.
Buyuk ihtimal bir ceza kesilir ve bizde oderiz.Umidimiz oyle buyuk bir rakam kesilmesin.Yoksa odememe gibi bir luksumuz yok.