Heyt aslanlarım ödemezlermiş, batıyla tüm bağları kopartırlarmış. Şuraya yorum yazmadan önce bankacılık sistemi, ekonomi ve Abd yargı sisteminin daha önce verdiği cezalarla ilgili kısa bir araştırma yapsanız googleda hepsi mevcut. Konuda bir arkadaş gayet güzel özetlemiş aslında ona rağmen asarız kezeriz diye devam ediyorsunuz. Zaten ülkenin bu kadar batağa saplanmasının nedeni iç siyasete alet edilmek amacıyla neredeyse tüm düşmanla düşman olmamız değil mi ?
Abd bankayı batırırmı batırmaz mı bilemem, fakat burada sorun sadece bankaya kesilecek ceza değil. O cezayı mecburen ödeyeceğiz, ödemediğin an asıl ekonomin çöker. Ne kredi kartların çalışır, ne bankacılık sistemin çalışır, ne de yurtdışına mal satabilirsin. Bazı şeyler öyle gazla yürümüyor. Akıl ve mantık kullanarak ilerlemek gerekiyor. Keşke bugüne kadar kullansaydık ve ülke olarak şu durumlara düşmeseydik. Sıcak parayı anlık ekonomiyi kurtarmak adına betona gömdüğümüz için şuan geri dönüş alamıyoruz.
Çok uzatmak istemiyorum konu altında gerekli açıklamalar yapılmış ama, o eyyy amerika, eyy hollanda, batıyla ilişkileri keseriz, ab kim oluyor, sen kimsin, biz biliriz gibi söylemler ancak içeride %10 oy kazandırır. Dışarıda ise düşman kazandırır. Yıllardır bu söylemler yüzünden, 3-5 oy için ülke çok büyük zararlar gördü. Bundan sonra farklı olur umarım
Ben şahsen ne hükümetin para politakısını, nede ülkemdeki para babalarının Oynadıgı para politakısını begenmiyorum. Öncelikle onu belirteyim.
Şimdi sen Kabullenmişsin ABD nin dünyayı yönettigini. aslında biz boşa secimler yapıp liderler seciyoruz. Abd ne derse o olur. Senin fikriyatın bu.
ABD irana ambargo koymuş. türkiyede iranla ticaret yapmış. ABD ceza kesecek. Türkiyenin sahibi ABD'mi.
Tamam dedigin gibi büyük ambargolarda olur ama buna artık bir dur demenin vakti geldi geçitor bile. Ceza kesilir ekonomi daha kötüye gider diye ödersekte. 100 yıldır el pençe tamam abi ABD diyerek yola devam.