caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dolandırıcılar, yan kesiciler, yasal! dolandırıcılar, hırsızlar, hak emek sömürenler ve daha nicelerinin olduğu toplumlarda; en azından emek vermiş, Kuran kitap hadis ezberlemiş, insanlara bir fayda sağlamayı amaçlayan insanların kazanması gözünüze batmamalı. Tamam üç haneli binleri görmek zorunda değiller, bunu hayır kurumlarına, yoksula yetime bağışlamaları onlar için en hayırlısı olur ama kendi kazandıklarından hesaba çekilecek olan yine onlar.
Ki belki de dağıtıyorlardır, dinimizde bir kaide vardır, sağ elin verdiğini sol el görmez. O nedenle örneğin N.H bir yere bağış yapınca bunun tüm kanallarda son dakika geçmesi gerekmiyor.
Allah rızıklarını çok vermiş çok kazanıyorlar, ki siz sadece kazananı görüyorsunuz, Youtube'de kendi çapında 4 köşe ufak bir odada, karın gurultusu duyulur şekilde ilmihal anlatan hocalar da var. Onları görmeden din adamlarına laf atmamalısınız.

Etrafınıza baktığınızda şu forumda dahi, hırsızlık ürünü satan, emek vermeden yemek yiyen, insanların cahilliklerini paraya döken nice insan var. Bence tarafsız bakmalısınız.
Hocam adı üzerinde "hırsız". Biz, hırsız hırsızlık yaptığında tebirik etmiyoruz zaten. Buradaki karşılaştırmanız yanlış bana göre. Benim düşünceme göre bir din adamı verdiği bilgileri de bizzat kendisi uygulamalıdır. Sizin dediklerinize bakacak olursak aklıma direkt şu laf geliyor;

"Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma!". Sizce bu ne kadar sağlıklı?

Hayır kurumuna falan bağışlamak isteyen adam, baştan ödeme ile ilgili kendisine gelecek parayı talep etmezdi; direkt yönlendirebilirdi. Ya da yapıyorsa da açık açık söylemesine gerek yok, maaşlarını kanalların açıklamasına da gerek yoktu. Kanal hocamız işte şuraya bağış yapıyor diyebilirdi veya demese de olur, açık açık hocaya 600 bin TL veriyoruz demeleri ayrı bir ironi. Dünyada binlerce din insanı var. Bunların çoğu gönüllü olarak insanları eğitiyor. Parayla değil. Parayı kazanabilir; fakat programlarla o denli yüksek meblağlar kazanması çok ironik bir durum. Kusura bakmayın ama memlekette bu kadar işsiz, bu kadar aç insan varken bir din adamı "şükür edin" diyerek 1 ayda 600 bin TL gibi para alıyorsa; inanın ben buna ironinin ötesinde bir kalıp ile yaklaşırım. Saygılar.