Selamlar dostlar,
Bir konuda görüşleri almakta fayda var. Çünkü son zamanların en büyük toplumsal konularından biri haline geldi ve son zamanlarda sürekli tartışılıyor. Konumuz malum. Ramazan geldi ve din adamları televizyonlarda baş göstermeye başladı. Açıkçası dinin televizyonda anlatılması güzeldir fakat "şükür edin" kelimesini kullanıp insanlara dünya malının pek önemli olmadığını anlatan insanlar neden rekor düzeyde para alıyorlar ki? Şöyle düşünebiliriz;
"Evet, adamlar hak ettiler ve çok çalıştıkları için insanların sevgisini kazandılar, bir sanatçı tek konserden 100 bin TL alırken bırak adam 1 ayda 600 bin TL alsın.". Tamam alsın, güzel diyoruz ama, kalkıp insanlara o zaman ahiret hayatının değerini anlatan, dünya malının değersiz olduğunu anlatan konuşmalar yapmasınlar. O zaman belki bu cümleye - bence - katılabiliriz. Onun dışında bu yayınların çoğu her sene tekrar ediyor. Bu adamlara verilen parayla gerçekten çok daha önemli şeyler yapılabilir. En azından bu adamlar para dahi talep etmeyebilir. Neden?
Kardeşim, sen değil miydin "Allah rızası için yapın" diyen. Ayda 10 bin TL para alsan gene sana yapacak yılda 100 - 150 bin TL. Neden 500 - 600 bin gibi rakamlara ihtiyaç duyasın ki? Allah rızası için yap? Madem din adamısın? Madem halk adamısın? 10 bin TL gibi bir rakama günümüzde çok ama çok iyi geçinirsin ki ona da ihtiyacın yok. Çıkıp nereye gitsen sana yılın 12 ayı iş verecek adamlar var. Hani diyorduk ya "yetimin hakkını yemeyin" diye. En azından din adamı dini anlatırken para talep etmez diye düşünüyorum. "Yetim hakkıdır" diye belirtebilir diye düşünüyorum.
Açıkçası ben bu şahısların hiçbirini samimi bulmadım, bulmayacağım. Kazandıkları onlara kalsın eyvallah ama dini kullanarak kazanmasınlar. Madem Allah'ın rızası daha önden geliyordu, Allah rızası için yapsınlar.
Bu durum sadece İslam için geçerli değil. Neredeyse çoğu dinde - bana göre - bu tür sömürüler var. Daha verebileceğim birçok örnek var. Bunlara neden hala devam diyoruz? Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yanlış mıyım?