Merhabalar, hayırlı ramazanlar dilerim,

http://hwzone.co.il adresinde, sanırsam İsrail'in en aktif torunlarından biri, bu forumda barışçı bir yaklaşım ile Dünya'da yaşanan olaylar ve İsrail'in bu durumdaki asıl amaç ve hedefleri üzerine İsrail halkından kesimin görüşlerini, bildiklerini merak ettim, olabilir ki kendileri bile daha amaçladıkları şeyin ne olduğunu bilmiyor olabilirler. İsrail'de orduya hizmet etmemenin, "yaptığımız şey yanlış nasıl olurda başka bir insanın hayatını zorla istediğimiz gibi kontrol ederiz?" demenin dahi cezası büyük, aileden başlayıp tecavüze giden bir yol varmış. Yani, bir nevi PKK'nın masum insanları zorla kendisine katma stratejisini kullanıyorlar. Bu durumda yapabilecekleri nelerdir bilemeyiz, ama durum bu kadar canice ise, yapılması gereken en doğru sey lazım başta kendilerini, diğer insanlara karşı zarar vermeden, halk olarak düzeltmeleridir. Yarın birgün, Türkiye veya herhangi bir ülke, zamanında biz Osmanlı'ydık o topraklar bizim diyip fetih rolleri oynarsa, o vakitte bu tutumu göstermeliyiz, barışın her türlü engelleyicisine aynı tutumda bulunmamız gerekmektedir. Aynı durumu, en azından Filistin için İsrail'in içerisinden insanların çıkıp yapsa, tabii ki onu alkışa tutar benimseriz. Olması gereken de budur.

Bu eylemi gerçekleştirmeden önce, neyi düşündüğümü ve ne için bunu yaptığımı anlayabildiğimi umuyorum, hiçbir ülkenin serbest forumunda tarafları oluşturup insanları birbirine karıştırmak istemiyorum. Şimdi, yaptığım şey, yukarıda yazının başında belirttiğim URL'de İsrail'in bir kesim kullanıcısının bulunduğu bir forum var, r10 gibi bir forum kısacası. Benim yaptığım, offtopic kısmında bu kişilere "İsrail neyi amaçlıyor? Ne için bunlar yapılıyor? Yapılanlar insanların ölmesi için gerekli midir? İsrailli olarak sizlerin görüşü ve düşüncesi nedir?" diye sormak, araştırmak, bilmektir. Varsa bir bildikleri öğrenelim istedim. En azından yaptıkları yanlış sözkonusu ise, kendileri farkında olmaları sağlanabilir.

Bu konuyu tartışmanın her yorumu olmak üzere güncelleyeceğim ve aşağıda fotoğraf olarak yazacağım. Aynı zamanda, tartışmaya katılmak isteyen ben de bir şeyler mersk ettim, bir sormak istiyorum diyen varsa aşağıda verdiğim konu linkinden foruma üye olduktan sonra istediği şekilde yazı yazabilir, fakat üsluba ve insanlık kurallarını aşmadan iletişim kursunlar, yaptığım işin yanlışa gitmesini istemiyorum. Yanlış algı oluşturmak istemiyorum. Soemak istediğiniz soru varsa, ben sizin için sorabilirim ama tartışmanın gidişatı ile uygun olsun lütfen.

Konu URL: https://hwzone.co.il/community/topic...orld-with-you/

--------------------------------------------------------

Konu Üzerinde Yapılan Yorumlar ve Konu Yazısı:
#1: Ben tarafından konuyu başlatmak üzere yazılan yazı.
--------------------------------------------------------#2: askme isimli forum kullanıcısı tarafından yapılan yorum.
Türkçesi ile:
Bilginin tamamı yanlış, daha çok doğrudan ziyade önyargı gibi. İlk önce araştırma yap, wikipedia başlangıç için uygun.
Bugünlerde başkanınızın söylediklerinin çoğu yanlış, hatta tamamı yanlış.
İyi günler.
--------------------------------------------------------#3: Benim yanıt olarak kendisinde verdiğim cevap:
Peki, teşekkürler. Söyler misin İsrsil ne yapmayı hedefliyor? 60 masum insanı öldürmeyi ve 2000'den fazla masumu yaralayacak kadar neyin değerli olduğunu bilmiyorum. Neyi savunuyorsunuz? Masum insanları öldürerek neyi amacliyorsunuz?
#4: askme isimli forum kullanıcısı tarafından yapılan yorum.
Türkçe:
Öncelikle, doğruyla kalınız.
Ama, cevap vermeden önce bu durumu düşündüm.
Sizin sınırınızda 40.000 Kürt, kendilerinin merkezi İstanbul'a dönmek için geliyor.
Sadece hayal et, kaç kişi ölürdü? Bana inanın en 60'dan fazla ölü ve 600'den fazla yaralı olurdu.
Peki biz neyi savunuyoruz?
Sadece, sınırımızdan 400 metre uzakta bulunan sınırımızı/ülkemizi/kasabalarımızı. (Yalana bak hele)

#5: askeme kullanıcısının son yorumuna cevabım:
Türkçe:
Tamam, cevap için teşekkür ederim.
İlk olarak, Kürt halkı ile Türkiye'nin davranışları hakkınad ne biliyorsunuz? Türk halkı hiçbir zaman Kürtlerle düşman olmadı.
Türkiye'de zaten Kürtler barış içinde yaşamakta. Ayrıca sınırlarımızı asla masum insanlara kapatmıyoruz.
Eğer teröristleri/kötü kişileri kastettiyseniz, bu dediğiniz savunma olabilirdi. Aksi taktirde, asla masumlara kapılarımızı kapatmayız. Her fırsatta masum Suriye, Irak, Afgan halkına yardım ettik.

Son günlerde, sınırlarımızı PKK/PYD terör örgütüne karşı savunduk. Sınırlarımızı PKK/PYD'ye karşı savunmak için "Zeytin Dalı", "Fırat Kalkanı" gibi askeri operasyonlar düzenledik. Elbette bunu yapmalıydık. Fakat onlar kendi ülkelerini savunmak ve korumak için propaganda yapan savunmasız insanlar değillerdi. En azından operasyon yaptığımız bölge için bir Elçilik Binası inşaa etmedik.
Bence sınırlarınızı masum insanlara karşı savunamazsınız, Kudüs onların parçasıydı ve öyle olmalı. Teşekkürler.
#6 askme kullanıcısının bana cevabı:
Türkçe:
Gülemem, üzgünüm.
Saldırdığınız PKK, Gazze'deki HAMAS Örgtüne nispeten "ana teresa"dır (ana teresa kim bilmiyorum, google ile arattım yaşlı bir rahibe geldi ne alakaysa, birileri aydınlatırsa bizi iyi olur).
Hamas sınırda tüm halkı çağırmak için ısrar ettiğin şeyi organize etti. Aynı zamanda, Hamas sınırlarımıza istediği gibi roket ve füzeler fırlatan bir örgüttür. Yani sınırlarımızda masum insanlar yoktu! Böylece teröristler, kendilerini barış dolu insanlar gibi gösteriyorlardı. Bu konuda asla hata yapmayın.
#7 askme kullanıcısına cevabım:
Türkçe:
Cevabın için teşekkürler. Bence HAMAS Örgütü, PKK/PYD yanında "anne teresa" gibi kalıyor, çünkü PKK/PYD ABD, Amerikan Ordusu, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya gibi ülkeler tarafından destekleniyor. Fakat HAMAS Örgütü, Filistin halkı tarafından seçilmiş siyasi partidir, örgütün ilk hedefi Filsitinin bağımsızlığıdır.
İsrail gibi Siyonist ülkeler, Iran, Irak, Suriye ve Filistin gibi ülkeleri fethetmek için çabalıyor. Daha ne istiyorsun? Filistin'e bağımsızlıklarını yok etmek, halkı bölmek ve Siyonist amaçlarınıza ulaşmak için saldırıyorsunuz. HAMAS'ın anlamına bakalım, Harakat al-Muqawama al-Islamiya yani İslami Direniş Hareketi, onlar ülkelerini savunuyorlar, terörist değiller, eğer öyle olmasaydı zaten halk onları seçmezdi. Siz Filistine saldıracaksınız ve Filistin buna hiçbir şey yapmayacak, öyle mi? Bu bir yanlış ve mantıksızlık. 1980'de, Kudüs'ü başkentiniz olarak ilan ettiniz. Ne kadar sonra, 2018'de aynı şeyi yapıyorsunuz. Daha sonra, 1982'de, Israil, Güney Lübnan'ı bombardımana tuttu ve binlerce Filistinli göç etmeye zorlandı. Filsiteni, bu durumdan sonra Intifada Harekatı ile bağımsızlığını Dünya'ya 1988 de başarıyla ilan etti. Bu sırada, İsrail oyunu kaybetti ve Filistin kazandı. 1988-2018 arasında, 20 yıl sonra, Israil ve ittifak ülkeleri, Filistin'e tekrar saldırarak Kudüs'ü başkent ilan etmeye çalışıyor. Günümüz, geçmişin sonucudur. Sizin hareketiniz yanlıştır, Filistin'in bağımsızlığını reddedemezsiniz. Bu imkansız. Hibir anlaşma olmadan, Kudüs'ü başkent ilan edemezsiniz.
Aynı durumu, kendi ülkeniz için de düşünün. Bazı ülkeler birlik olup, sizin ülkenizin bir parçasını fethetmek isteseydi ne yapardınız? Savunmayı mı denerdiniz yoksa pes edip olanları mı izlerdiniz? Bence, ülkenizi savunurdunuz. Filistin halkından ne istediğinizi bilmiyorsunuz, neden Küdüs'ü fethetmek istiyorsunuz?
#8 askme kullanıcısının bana verdiği cevap:
Türkçe:
Ne yazık ki, şaşırtıcı değil. Sormuyorsun, ama Filistin propagandasını görmezden geliyorsun.
Israil'e 1000 mil uzaktaki Iran veya Irak'ı nasıl fethedelim?
Ve yazdığınız diğer argümanlar da kötü!
Gerçeği bilmeye/dinlemeye ve öğrenmeye hazır olduğunda geri gel.
- O zamana kadar saygı duyuyorum! Benim için tartışma bitmiştir! (Sonunda kabullendi)

#9 askme kullanıcısıan son cevabım ve bitiş:
Türkçe:
Orta Doğu'da neler olduğunu anlamak için kendini zorlamalısın, eğer onların senden ne istediğini bilmezsen onlara terörist diyemezsin. Sadece ülkenin geçmişini araştır, nasıl kuruldu, kim tarafından kuruldu? Daha sonra Siyonizm'in ne olduğunu araştırın. Bu argümanları bilmek zorundasınız, çünkü siz Israillisiniz, eğer savaş gibi bir durum söz konusu olursa, ülkenizi siz koruyacaksınız. Fakat neden ülkeinizi koruduğunuzu/korumadığınızı bilmek zorundasınız.