Ben olsaydım diye başlayan cümleler, insanların o anda yapabilecekleri ve kendi görüşlerini yansıtan şeyler olacaktır.
Mesela ben olsaydım, bunca işimin içerisine böylesi bir domain'e sahip olsaydım hiç ilgilenmezdim bu domain'le. Hatta satışa koymayı bile düşünmezdim sanırım. Çünkü çok ilgi çekici ve akılda kalıcı gibi gelmiyor. Ancak zamanı olan ve bu domain'le bişeyler yapabilecek birisi. Çok ilgi çekici şeyler de yapabilir.
Kelime kökenine indiğimizde; web ve cino. Yani web ile ilgili ve cin; uyanık anlamında diye düşünürsek. Tabi sadece bu anlamda değil başka anlamlarda da bişey yapılabilir ancak sanki bu kelime kökenleriyle web üzerinde akıllı fikirler tarzında bir girişim tarzı bişey yapılabilir gibi.
Örnek veriyim, web sitesi yaparken yapılması gerekenler, domain nasıl alınır? , en ucuz domain nereden alınabilir, php'ye başlarken, r10'da nasıl kayıt olunur, ücretsiz bilmemney teması...
Yukarıda örnek verdiğim ve aklıma gelmeyen web ile ilgili çözüm yolu sunan birçok konunun yer aldığı bir blog veya platform yapılabilir. Ama bunlar çok büyük emek ve zaman isteyen şeyler tabi. Fakat bu emeği veripte karşılığını alacağına inanıyorsan bu işe giriş. Yoksa hiç girişme.
Bu işe girişebileceğini nasıl anlarsın. Onu da söyliyim. Siteyi henüz hiç açmadan önce kendi kendine 50 adet blog yaz Word üzerinde. Ama bu arada bu bloglar açıklayıcı, tamamlayıcı ve okunaklı olsun... Sonrasında 50 adete tamamladığını gördüğün anda anla ki sen böyle bir hizmeti verebilecek kapasitede ve sabırdasın demektir. İşte o zaman alır başını gidersin. Hatta r10'a da bu ipucu bilgilerinden kısmen yazarsın ve bloguna bağlantı verirsin. Derken site almış başını gitmiş...