Flexible adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ara iftarda atılan topu bizim ilçe belediyemiz yapıyordu. Top patlayınca yüreğimiz hopluyor, camlar titriyor, sokaktaki arabaların alarmı çalıyordu. Gelenekleri doğru şekilde devam ettirmek lazım, bizimkiler pek doğru yapamıyor sanırım
Bence zaten sorun belediyelerde. Bu işi doğru düzgün düzenleyen belediyede kimse4 kolay kolay rahatsız olmaz. Ama adam işte söylendiği gibi biniyor kamyonetin arkasına, kaçıyor mu, davul mu çalıyor, yoksa sadece gürültü mü koparıyor belli değil, müziği bangır bangır açarak gezen araçlardan nasıl rahatsız oluyorsam ondan da rahatsız oluyorum. Yoksa, davuldan ya da davulcudan rahatsız olduğum yok. Beni sahura 30 senedir davulcu da kaldırmış değil, kendimiz kalkıyoruz elhamdülillah. Ama yine de rahatsızlık veren, bunların işi alma yöntemlerine bağlı olarak işi yapma yöntemleri. Bahşiş işini de çok abartanları gördüm, uzun uzun zillere basanlar, apartımana girip kapı kapı dolaşanlar. Eskiden de apartımanda otururduk ama davulcu gelir apartıman kapısının önünde 5 dk çalar, o arada bahşiş vermek isteyen verir, davulcu verileni kabul eder, sonra giderdi.

Dediğim gibi bence bununla ilgili belediyelerin düzenlemeleri ciddi yapması lazım. Burada İstanbul'da oturduğum yerde sorun yaşamıyorum. Kamyonetli davulcular Karşıyaka'daki evin önünden geçiyor.