Merhaba,
2003 yılından beri yani 11 yaşımdan beri bu hastalık ile yaşıyorum. Gerçi o dönemki doktorumun söylediği ile; hastalık değil bu sizin yeni yaşam biçiminiz olacak. 2 tip şeker hastalığı var, benimki Tip 1 olarak geçiyor. Özellik olarak insülin kullanıyorsunuz. Kullanım miktarı hem kilonuza hem de insülin duyarlılığınıza göre değişiyor. Zaten konu ile ilgili olarak minimum 15 gün hastanede yatıyorsunuz. Bu süreçte hem insülin kullanmayı öğreniyorsunuz, hem de size hastalık ile ilgili bilgiler veriyorlar. Tabi bu süreçte şekeriniz normal düzeye indirilip dozaj ayarlarınız yapılıyor. İnsülin kullanacaksanız korkmaya çok da gerek yok, iğne uçları ben ilk hasta olduğumda 1,2 cm olarak satılıyordu. Şimdi 0,4 ve 0,5 cm iğne uçları var Deri altına yapılan bir iğne ve yapma yerleri de çok basit. Bu detaylara girmeme gerek yok, zaten eğitecekler.

Diğer konuya gelirsek; açlık 285 tabi ki normal bir insana göre fazla. Normalde 70-110 arası açlık, 80-120 /yaşa bağlı 140 tokluk şeklinde bir sınır değer belirliyorlar. Kesinlikle korkmayın, üzülmeyin. Hayattan hiç de geri kalmayacaksınız. Çünkü ben ilk hastalığı öğrendiğimde çocukluğun da verdiği korku ve bilgisizlikle "bir daha çikolata yiyemeyeceğim" diye ağlamıştım. Sonradan öğrendim ki aslında her şeyi yiyebiliyoruz; sadece dozunda. Eğer fazla kaçıracaksanız, ona bile insülin ile ayar verebiliyorsunuz
Sorularınız varsa dilerseniz buradan, dilerseniz özel mesaj ile yazabilirsiniz. Daha önce bir arkadaşımız daha diabet olmuştu, aklındaki birkaç soruyu cevaplamıştık. Nickini hatırlamıyorum ama ismi Anıl'dı.