demirumt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'nin cari açığı 55 milyar dolar oldu. doların 1 kuruş artması demek bu borcun 55.000 tl artması demek. bugün yediğin içtiğin giydiğin ne varsa herşey dolar üzerinden giriyor ülkeye. kur yükselmesi demek borcun artması demek, enflasyon demek benzine zaman demek. aldığın nefes kadar etkiliyor hayatını. sen farkında olmayabilirsin yada seni ilgilendirmiyor olabilir ama mal alacak esnafı, mazot alacak çiftçiyi, bütün girişimcileri,kur üzeründen kredi ile borçlananları herkesi ilgilendiriyor.. o yüzden biz sıkılmadık. kur üzerinden paylaşım yaparak farkında olanlara tşk ediyorum...
Yasınız 39 eğer doğruysa.Doların etkilediği alanları bana saymanıza gerek yoktu çünkü kimsenin onlara birşey dediği yok, benim açtığım konu niye bu kadar siyasete oraya buraya kaydırıldı anlamadım ki.Demek istediğim sadece dolardakı artışla ilgili günde 10'larca konu açılacağına tek bir konu açılsın herkes anlık olarak ordan bilgilensin ve yorumda bulunsun.Ama suç bende, kendi görüşümü forumla paylaşmak yerine yönetime bir mesaj atsaydım bu kadar ortalığı yaygaraya vermenize gerek kalmayacaktı.