1. Üşengeçlik
2.Anlık heves
2. Kararsızlık
Bu iki şey insanı yavaş yavaş öldüren bir virüs gibidir.
kendim'den biliyorum mesela Kararsızlık : birşey öğrenmek istiyorum, onu öğrenmeye çalışırken farklı birşey görüyorum
diyorumki bunu bırakıp onu öğreniyim. bu döngü halinde devam ediyor.
Anlık heves: mesela aniden aklına bir proje geliyor bir script yazıcaksın. başlıyorsun herşey güzel enerjin motivasyonun
yapmaya devam ettikçe enerjin ve motivasyonun düşüyor ve bırakıyorsun.
Kurtulmam için tavsiyeniz varmı ? asosyal her gününü evde bilgisayar başında geçiren biriyim.
askerliği bekliyorum belki askerlik hayatımın dönüm noktası olur.
benim nacizane kardeş tavsiyesidir, eğer bir mesleğin yok ise ilk önce kafanda bir meslek belirtip onun üzerinden gitmelisin, devamlı pc başında isen (ne kadar bilgin var bilmiyorum) internet üzerinden para kazanmak için ugraş verebilirsin örn: sosyal medyada reklam alma , youtube kanalın varsa herhafta video çekip atman v.s
ama askerlik konusunu bir an önce hallet, o senin için önende bir engeldir, evlenmeden önce mutlaka hallet.
işini kendine bir yük değil, işini severek ve isteyerek yapma (buda sevdiğin karlı işi yapmaktır)
ben genç yaşımda (28 yaşında) HACI oldum Elhamdulillah , ve hayatını dine göre gitmen gerektiğinide asla ama asla unutma , bu dünyayı ben mi kurtaracağım mantığı ile değil,H.z İbrahimin ateşini söndürmeye giden karınca misali olarak gidilmesi gerek,
inanın bu dünya boştur, herşeyi bu dünyaya inşaa etmeyelim , ahiretmizi dünyalık zevkler için yakmayalım.