İyi günler ;
Forumda son zamanlarda IVR numaralar ile para kazanma adına bir çok konu açılmakta.
Öncelikle IVR nedir ?
IVR , +18 konuşmaların yapıldığı ve aranma süresine göre kişilere para kazandıran bir konuştur/para kazan sistemidir.
Çok denk geldiğim için, benim etik kurallarıma da uymadığı için konuyu açtım.
Forum kuralların da
Cinsel ürün satışı yapmak yasaklanmıştır
Erkek Ürünleri, Bayan Ürünleri, Cinsel Sağlık Ürünleri ve
+18 ürünleri konusunda ürün konusu / satışı başlatmak yasaktır bu tarz konuların açılmaması ve satış yapılmaması gerekmektedir.
İbaresi yer almakta.
Bunun yanı sıra makale yazan arkadaşların +18 konularda makale satması yasak.
Link çıkışı için +18 sitelerin forum da kullanılması yasak.
Aynı zaman da genel forum kurallarında
MADDE 39
Yukarıdaki kurallarda yazılı olmayan Fakat genel ahlâka ve etik kurallarına ters düşen hareketlerde, yazışmalarda, bir üyeyi tehdit etmede, ticari eylemlerde vb. gibi etik olmayan hertürlü durumda bulunan üyelerin alcağı ceza Yöneticilerin insiyatifindedir.
İbaresi de mevcut.
Bu denklemler sonucunda IVR numaralarla işlem yapanlar dolaylı yoldan değil direk +18 konuşmalar ile para kazanmakta. Yasaldır/değildir kesinlikle tartışmıyorum.
Fakat +18 konuya hitap eden bu İVR satışının hem numara satışının hem de taktik satışının yanlış olduğunu düşünüyorum.
Tam olarak içeriği bilinmediği için şu zamana kadar bir çok konu görmüş olabiliriz fakat yönetim bu konu hakkında forum kullanıcılara izin vermekte mi ?
IVR konular serbest midir ?
@Coskun;
@caliente;
@PsdBul;