Üzerine zaman zaman çalışıyorum. Hiç sigara içmemiş insanla içen insanın olaya bakışı bile değişir. Sigara içmemiş insanlar sigara bağımlığını yemeğe tuz atmayıver ne olacak tadında görüp basite indirgiyorlar. Bakış açılarının sığlığını sigara içmiş her insan rahatlıkla anlar. Kafanızın içindeki bütün duyguyu koparmayı başarıp hayatınızı değiştirmeniz gerekiyor. Hastaneyi gez bırakırsın lafları bağımlı insanları strese sokar ve daha çok sigara içmeye iter. Geçen sene 19 şubatta bırakan biri olarak rahatlıkla yazıyorum. Aklımdan çıkmadığı için falan değil, günlük tutuyorum bazen onun için hatırlıyorum. Ben sigaraya başladıktan yaklaşık 1,5-2 sene bırakmanın her yolunu kendi üzerimde denedim. Bazen bırakıp geri döndüm gibi aşamalardan geçtim. Sonunda başarmıştım. Bilirim nasıl bir duygu olduğunu. Ya bir daha geri dönersen mi diyeceksiniz? Hayır önemli olan tek nokta da bu durumu beyine anlatabilme aşaması. İlk başlarda sahip olmanız gereken üstün mücadele ruhunu da unutmayalım. Herhangi bir maddi değer taşıyan ürün satmaya çalışanlara kesinlikle inanmayın.

Sormak istediğiniz özel sorular olursa sorabilirsiniz. Bırakmaya çalıştığım dönemde aynı şekilde destek aldığım kişinin sigara hakkında anlattığı bazı hikayeler hiç aklımdan çıkmaz mesela. Beyninizi nasıl ele geçirdiğini anladığınız an ondan koparsınız. İnsanlar istedikleri için sigara içmiyorlar. Bağımlı oldukları için içiyorlar. İnsanlar sigarayı sevmiyor, niktotine bağımlı.

Bir gün bütün topluma anlatacağım. Üzerine gerçekten emek harcanmış ve bilgiyle bezenmiş bir deneme tadında yazılar hazırlayacağım blog projem var. Aynı zamanda videolarla da devam edebilirim. Daha müsait zamanımda (tahminen yaklaşık 1 ay sonra hayata geçirebilirim) üzerine düşeceğim.
Şimdilik doğru karar verdiğinizi aklınızdan çıkarmayın. Hazırladığım zaman sizleri de bilgilendireyim.