kuranyurdu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hanefi Mezhebine bağlıyım ama hak olan her meshebin görüşünü dikkate alır ve degerlendieiein

Farklı dinlere gelince benim işim ağırlıklı nefis muhasebesi farklı dinlere yani Allahi ya da peygamberi ya da ikisini birden inkar edenlere saygı duyulmamasi gerekse de istemeden de olsa saygı duyarım ama sevgi sempati beslemem
Aynı amaca hitap eden, yolun TEK ve ALLAH’a(cc) çıktığı muazzam güzellikte dinimizin mezheplere ayrılması beni her zaman üzmüştür.

Siyasi konuların tümüne karşı bir insanım.

Çünkü her zaman karşıt görüşlerde olan insanların birbirine saygı gösteremeyip kırdıklarına çokça şahit oldum. Aynı şekilde spor konuları da bunlara dahil.

Din konuları için şu zamana kadar forumda bir karar alınmadı.

Keza buraya gelip “sizce din de şu doğru mudur?” Diye bir konu açılırsa hiç birimiz bunlara cevap verecek kadar ilimli değiliz. Net kararlar sadece kutsal kitabımız da yer almakta. Onu yorumlayıp kendi fikrimizi katarsak, aynı ayetler üzerinden farklı anlamlar çıkartarak günaha ortak olabiliriz.

Bu yüzden dini konular açılırken , kişilerin yorum yapabileceği şekilde yanlış hükümlere varacak konular açılmasının taraftarı değilim.

Lakin, bir camii’nin nasıl yapıldığını,sırlarını , bilmediğimiz gizli kalan güzelliklerini, hikayelerini anlatan konular çok normal olacak ve bize bilgi katacaktır.

Ya da ilim sahibi din insanlarının, güzel sözleri vb. paylaşılabilir.

Ama dediğim gibi, kimsenin dinine uzanacak yahut bizleri yanıltacak ve ikili tartışma yaratacak koyu din konularının da açılmaması gerektiğini bilmeliyiz.