Cihazların pahalılığından bahsetmişsin. Kocaman mr cihazını hastanesine koyan hastane sahibi tadında video olmuş.
Parasını çıkarmak için herkese gerekli gereksiz mr çektiren şu hastaneler hani.
Burada da sen cihaz ve ekibin parasını çıkarmak için bu fiyatı veriyorsun.
Ama fakir insanlar (parasını taştan çıkaranlar) EMEK = PARA diye düşünürler. Bu yüzden sen onlara göre hala HAKSIZSIN.
Çünkü sen emek vermiyorsun; makineyi koyuyorsun o yapıyor. O render'lıyor, gücüne göre...
Yani temelde EVET => 1 TUŞA BASIP 5 BİN LİRA ALIYORSUN.
Hastane sahibine göre ise HAKLISIN.
Çünkü o makineye bir ton para verdin, bunu çıkarman gerekiyor.
Üstat kusura bakma ama yanlışsın. Kimseyle ben aramı kötü yapmak ya da tartışmak istemem. Kalpte kırmak istemem. Ama haksızsın. Sende yazılım işiyle uğraşıyorsun hele mobil. Sıradan dandik bir pc ile emülatör açılmadığını düşünürsek en az 3K 'lık bir cihazda ortamını hazırlıyorsun. Crack programlar kullanmadığını düşünürsek işte storm vs. satın almışsan diyelim haydi onların ücretleri. Üstüne sende bak saatlerce kafa patlatıp iş yapıp kod yazıyorsun. Ama ben size gelipte "
Vay arkadaş sende 1 tuşa basıyorsun compile 'ı program alıyor" demiyorum. Kimse kusura bakmasın. Yapılan iş emektir. Bak bende tasarımcıyım. R10 'da gram iş almıyorum bu konuyla alakalı. Ancak kısa bir hesapla;
- Makinem 3K
- Adobe CC 205 TL işletme hesabı. (bakınız burada açılan ofisi, vergi mali giderleri, diğer teçhizatları yani ortalama 25 bini kafadan sildim sadece 205 TL cc diyorum)
- Ortalama 1 iş için 1 günümü bile ayırdığım oluyor.
Burada eften püften freepikten alınan absürd saçma şeylerle iş çıkartılmıyor ne yazık ki. Ortada bir emek var ve bu emekte bir sermaye, bir bilgi birikimi ve ZAMAN gerektiriyor. Tabii ücreti olacak.
Konumuzun tartışmaya çevrilmesini cidden istemiyorum ancak cümleniz çok dokundu açıkçası, dokunan çokça arkadaşta olacaktır.