ystr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cihazların pahalılığından bahsetmişsin. Kocaman mr cihazını hastanesine koyan hastane sahibi tadında video olmuş.
Parasını çıkarmak için herkese gerekli gereksiz mr çektiren şu hastaneler hani.
Burada da sen cihaz ve ekibin parasını çıkarmak için bu fiyatı veriyorsun.

Ama fakir insanlar (parasını taştan çıkaranlar) EMEK = PARA diye düşünürler. Bu yüzden sen onlara göre hala HAKSIZSIN.
Çünkü sen emek vermiyorsun; makineyi koyuyorsun o yapıyor. O render'lıyor, gücüne göre...
Yani temelde EVET => 1 TUŞA BASIP 5 BİN LİRA ALIYORSUN.

Hastane sahibine göre ise HAKLISIN.
Çünkü o makineye bir ton para verdin, bunu çıkarman gerekiyor.
Bir dakikalik bir animasyon videosu için ortalama 200 saat harcaniyor ve bu harcanan zaman 2 haftaya indirgenmek zorunda kaliniyor yani her gun yaklasik 16-18 saat calismak zorunda kaliyoruz ve bu sadece benim emegim bir de diger arkadaslarin emegini dusunun seslendirmeni, tasarimcisi vs. sizin dediginize gore su sekilde dusunerim bir muhendis kopruyu yaparken 3-5 kalem oynatiyor veya daha modern sekilde bilgisayarda cizim yapiyor. isterseniz bir ev fiyatina aldigim makineleri size gondereyim siz videoyu cekin sonucta bilgisayar render aliyormus ben bir sey yapmiyormusum. Ayrica ekonomi isleri o kadar basit degil emek+deneyim+ekipman+eğitim+arz talep dengesi/bolgede bulunan kalifiye eleman sayisi= Para