90 yıldır bu sistemle yönetiliyorduk ? ne değişti hayatımızda? daha 10 sene öncesi cumhurbaşkanlığı sadece bir kontrol mekanizmasi değilmiyidi?
o zaman neden seçim yapıyoruz neden başbakan milletvekili seçiyoruz ? atanan biri gelsin senin seçtiklerin tarafindan hazırlanan kanunlari veto etsin hayır desin olmazsa kitapçık atsin diyemi?
Ben bura da bize şöyle iyi gelecek böyle iyi olacağız diyemem zaten desem de yalan söylemiş olurum bulunduğumuz bölge bir affedersin ama b.k çukur herkes at koşturuyor sağımızda solumuzda artık bazı kanunların yasaların seçtiklerimiz tarafından ister sağcı olsun ister solcu daha hızlı uygulanması gerektiğini düşünüyorum.
Kontrol sibobu olması lazımmı lazım ama bu her kanunda her atamada her yasada olmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum
o yüzden rejimi tartişiyorum bu sisteminde geçiş süreci ve bu süreç sancılı olucak hayırlısı hepimiz adına
Bugün yönetimde olanlar geçicidir. kimse bakı değildir. 5-10sene sonrasına bakmak lazim o zaman hayırmı şermi diye düşünmek lazim.
Şuan yeterince hızlı çıkıyor zaten kararlar, 2 senedir ohal ile yönetiliyoruz ekonomideki sonuçları ortada. Tayyip Erdoğan şuanki sistemde hangi kararı istedi de alamadı söyler misiniz?
10 Sene önce cumhurbaşkanlığı bir kontrol mekanizmasıydı, öyle de olması gerekiyordu ama siyasete bulaştırdılar. Bunu mu övüyorsunuz cidden burada?
90 yıldır bu sistemle yönetilirken ne değişti hayatımızda demişsiniz, ironi yaptığınızı düşünüyorum o yüzden bu soruyu görmezden geleceğim.
Yasaların kanunların hepsinde kontrol mekanizması olmaması lazım demişsiniz, şöyle örnek veriyim 20 sene sonra pkk'ya destek veren bir iktidar geldi diyelim başa ve başkanın ilk icraati doğu ve güneydoğu özerk statüye kavuşturulmuştur oldu, kontrol mekanizması da kalmadı ne olacak? Bir şeyleri düşünürken bugünü değil yarını da düşünmek zorundayız. Strateji oyunu oynamıyoruz ki 81 milyonun kaderi söz konusu.