hizlimakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biz bildiğimizi iddia etmiyoruz, başkanlık sistemi için evet diyen arkadaşlar anlatsın da neymiş öğrenelim diyoruz, hayatımızda ne daha iyi olacak diyoruz, halkın refah seviyesinde ne gibi değişiklikler olacak diyoruz. Okusan anlayacaksın da konuyu bile okumamışsın ki daha.
90 yıldır bu sistemle yönetiliyorduk ? ne değişti hayatımızda? daha 10 sene öncesi cumhurbaşkanlığı sadece bir kontrol mekanizmasi değilmiyidi?

o zaman neden seçim yapıyoruz neden başbakan milletvekili seçiyoruz ? atanan biri gelsin senin seçtiklerin tarafindan hazırlanan kanunlari veto etsin hayır desin olmazsa kitapçık atsin diyemi?

Ben bura da bize şöyle iyi gelecek böyle iyi olacağız diyemem zaten desem de yalan söylemiş olurum bulunduğumuz bölge bir affedersin ama b.k çukur herkes at koşturuyor sağımızda solumuzda artık bazı kanunların yasaların seçtiklerimiz tarafından ister sağcı olsun ister solcu daha hızlı uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Kontrol sibobu olması lazımmı lazım ama bu her kanunda her atamada her yasada olmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum
o yüzden rejimi tartişiyorum bu sisteminde geçiş süreci ve bu süreç sancılı olucak hayırlısı hepimiz adına

Bugün yönetimde olanlar geçicidir. kimse bakı değildir. 5-10sene sonrasına bakmak lazim o zaman hayırmı şermi diye düşünmek lazim.