Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi demokratik ülkede %70 oy cogunlugu ile seçim yapiliyor ? Dünyada böyle bir mantık yok. Demokratik seçimlerde 1 kişi bile fazla olsa çoğunluk diye birşey var. ve seçim seçimdir. Halkın burda bilgisizliği varsa bu eğitimle alaklıdır. Ben rejim değişikliği yapılsın yada yapılmasın diye tartışmıyorum fakat eğer yapılıyorsa oy birliği ile yapılıyor. Birisi cıkıp ben baskanlığı getirdim demiyor. Halk'a soruyor, Halk ne derse o kabul ediliyor. Sen şimdi çıkıp dersen halk bilgisiz, halk şöyle böyle.. Bu mantıksız olur.
Ben anlatamıyorum yada sen okudugunu anlamıyorsun sanırım. Bu seçim degil referandum arkadasım. Referandumlarda gelişmiş ve demokratik ülkelerde 70 bandı aranır. Hangi ülke yapıyormus bunu , onu da bir zahmet sen arastır artık. ( Kabile devletleri dısında ki tüm gelişmiş ülkelerde bu böyledir ).Kafadan işkembeden sallayacak halimiz yok sanırım..Sen seçim ile referandumu birbiri ile karıştırıyorsun, sorun bu..Seçim de 1 oy fazla olsa bile kazanılır. Bu seçim degil referandum. REFERANDUM