Bak ben sana birsey söyleyim,, bir halka egitim ve bilgi veremezsen eger, o halk demokrasının ne oldugunu bilmez. demokrası bir nevi insanların kendı kendını yönetmesidir, Dunyanın hangi ülkesinde olursa olsun, dunyadan bir haber insanların eline demokrasiyi verirsen ne oldum delisi olup, her kafadan bir ses
çıkar..biz daha ulke olarak kendımızı bilgi anlamında egitip cahillikten kurtulamamışken hangi demokrasıden bahsedecez ? Verirler bizim elimize demokrasinin kelime anlamını hadi kullanın diye önümüze atarlar, Demokrasi bizim gibi toplumlarda amaca giden yolda bir araçtır. Demokrasi geliyor kaçın adlı kitabı okumanı tavsiye derim fırsat buldugunda..
Ayrıca gelişmiş ve demokratik toplumlarda refarandum sonuçları yüzde 50-50 ile ölçülmez. Bir referandumun saglıklı sonuç vermesi için yüzde 70-80 lik bir oy çogunlugu aranız. Bu seçim degil sonuçta, referandum ile başkan seçiliyor...Yüzde 50-50 oy dengesi var iken işte bu yuzden halk istedi denilemez. Yuzde 50 istemeyen kıtle halk degil mi ?
Bak daha referandum da muhürsuz oy dalaveresi ile tırtıklanan millet iradesine girmiyorum bile, girsem dünyaları yazıcam banı yiyicem
Neyse tartışmaya gerek yok, saygılar
Hangi demokratik ülkede %70 oy cogunlugu ile seçim yapiliyor ? Dünyada böyle bir mantık yok. Demokratik seçimlerde 1 kişi bile fazla olsa çoğunluk diye birşey var. ve seçim seçimdir. Halkın burda bilgisizliği varsa bu eğitimle alaklıdır. Ben rejim değişikliği yapılsın yada yapılmasın diye tartışmıyorum fakat eğer yapılıyorsa oy birliği ile yapılıyor. Birisi cıkıp ben baskanlığı getirdim demiyor. Halk'a soruyor, Halk ne derse o kabul ediliyor. Sen şimdi çıkıp dersen halk bilgisiz, halk şöyle böyle.. Bu mantıksız olur.