Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında baktıgımız zaman Başkanlık sistemine geçmeyi de halk istiyor. Yani halkın oyları ile rejim degisikligine gidiliyor. Bu yalnış mı, dogru mu tartışılır. Ama 98 yıl önce o günün şartları ile bugünün şartları bir değil. O zamanlar yeni kurulan bi ülke tüm anayasa, kanunlar, rejimler başka ülkelerden kopyalayarak kuruldu. Şimdi farklı bi sisteme geçilmesinde bir sorun göremiyorum açıkası.
Başkanlık sistemini halk istedi demişsin..Güzel arkadaşım, bu ulkede yasayan insanların yuzde 80 i baskanlık sisteminin ne oldugunun farkında degil. Ayrıca baskanlık sistemini isteyen kitle yüzde 50. bu yüzde 50 nin de yüzde 45 i başkanlık sisteminin ne oldugunu yine bilmiyor. O yuzden de halk istedi diyemezsin, Referandumlarda tatmin edici sonuçlar yüzde 70-80 arasıdır. yüzde 50-50 ile halk istedi diyemezsin, demek ki halk istememiş te diyebiliriz bu durumda...Ver diyorlar oyu veriyorlar bitti geçti, bilmiyoruz mu bu kitleyi, biliyoruz...Sonra koca bir cumhuriyete laf ederek kopya yapıştır sistemler ile ülke kuruldu demişssin. Kopyala yapıştır sistem diye birsey olabılır mı arkadasım. Bu maddeler ve yasalar, aynı zamanda işleyiş tarzları, global dunya siyasetinin ve yönetim biçimlerinin degişmez kuralıdır. Senın aklına batı özentisi gelebilir ama durum bu degil, dogru olan bu sistemlerdir. Dogru olan parlamenter sistemdir, tüm partilerin fikir ve düşüncelerini ortaya koyarak ortak akılda buluşmasının adıdır parlamenter sistem..Ben x partisine oyumu vermişim ama x partisinin hiç bir söz hakkı yok mecliste, ne yasa yapabiliyor, ne benım hakkımı savunabiliyor, Tek bir agaza bakmak mı mutlu ediyor seni anlayamadım ?

Ne oldu başkanlık sistemine geçiyoruz diye dolar mı düştü, tarihi rekorunu kırd gümbür gümbür 5 tl ye dogru yola çıktı..Eekonomi çok mu iyi, dış borç olmuş 500 mılyar dolar, bankalar kredi veremiyor, mutahaitler evlerini satamıyor, konut sektoru bitmesin diye bankalar yuzde 0,99 a gorev zararı yazarak kredi veriyor, çiftçi bitmiş, tarım bitmiş, adam sütünü ziraat bankasının önune dökuyor. milletin malına çöküyorlar, yabancı durumu gorup ulkeden kaçıyor..Cumhuriyet ve kazanımlarına laf ederken iki defa düşün arkadaşım, cumhuriyet tarihinde yaşamadıgımız sorunlar, başkanlık saçmalıgı adı altında yaşandı bu ulkede..Allah yardımcımız olsun, aklı olan, kafası çalışan bu devirde nakitte kalır, gereksiz harcamalardan kaçınır, gidişat iyi degil