ahmetcem96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam hocam,

Kazanç elde edebilmek için profil saygınlığınızı arttırmanız gerekiyor. Türk kullanıcı sayısı az olduğundan ve verdikleri upvote'nin parasal değerleri az olduğundan dolayı artık uğraşmak istedim. 2 tane profilim vardı. Birisi Türkçe'ye yönelik diğeri Ingilizce'ye yönelikti. Ingilizce olanından daha çok upvote alıyordum ve parasal değeri yine düşüktü. Saygın profiller size ipvote'yi ancak siz onlara steem gönderdiğinizde veriyor. Ayrıca steem ve steem dolar sürekli sabit olmadığından dolayı kazancınız net olarak belli değil. Baya kazandım fakat o emeği blog sitesine verseydim daha fazla kazanırdım. Sistem ilk girip belli bir potansiyel yakalamış arkadaşlar üzerinden ilerliyor. Güzel sistem fakat daha fazla kazanmak varken neden burada daha fazla emek harcayıp daha az kazanayım.
Şu an için Türkçe içerik kazandırma konusunda hatta genel manada tüm kullanıcılara kazandırma oranının azlığı hakkında sizinle hemfikirim. Zira dünya geneli kullanıcı sayısı bile az iken Türk kullanıcı doğal olarak çok az. Bu sebeple yazılara gelecek vote ve gelirin az olacağı açıkça ortada. Fakat yabancı dil içeriklerde özellikle İngilizce ve Almanca'da güzel kazançlar elde edenleri görüyorum. Dediğiniz gibi ilk girip takipçi kasanlar birazda etkileşimi iyi olanlar daha rahat kazanç sağlayabiliyor. Şu an için bende aktif olarak kullanmıyorum fakat ileriye yönelik olarak oldukça sağlam usernameler aldım ve cebime koydum. (Türkçe, İngilizce ve Almanca) Bunun yanında ileriye yönelik olarka eğer sistemi kolaylaştırabilirler, giriş yapılan ülke dilinde siteyi kullanabilme imkanı sunmaya başlarlar ve üyeler arası mesajlaşma vb ek özellikleri sisteme entegre ederlerse, kullanıcılara coin kazandırma fikri sayesinde oldukça yaygın bir ağ oluşturabileceği kanısındayım bu sitenin.