İllegal forum sitelerinde çalıntı ya da uyuşturucu gibi ürünlerden kazanılmış Bitcoinler %20 daha ucuza satılmakta. Siz alışverişi gerçekleştiren Bitcoin adresinin sahibi misiniz? Yoksa aracı olduğunuz kişinin Bitcoin adresine mi para göndertiyorsunuz? Bu durumda siz komisyonunuzu alıp keyfinize bakarken Bitcoin satın alan kişinin başı yanabilir. Eğer adres size aitse daha güvenli bir alışveriş için bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz Bitcoin adresini imzalayıp bizimle paylaşabilir misiniz? Böylece adres sahipliğiniz kanıtlanır.
Sayın Lethalin o tip iş yapanlar genelde elden alış satış yaparlar . Biz kendi cüzdanımızdan gönderiyoruz ve alıyoruz bununla ilgili her türlü evrağı ve güvenceyi vermeye hazırız . Bizim yöntemimiz tamamen yurtiçi yurtdışı farkla oluşan bir yöntemdir en ufak bir illegal durum bulunmamaktadır.
Ben uzun süredir arbitraj yapan biri olduğum için ve borsalar arasında eskisi gibi kur farkı olmadığı için bu mesajı atma gereği duydum. Şu an arbitraj karlı değil, kârlı olsa dahi neden Varlık Barışı ile sadece %2 vergi ödeyerek bu işlemi gerçekleştirebilecekken Türk borsalarından -%5 düşüyorsunuz? Ben sizden işlemleri gerçekleştirdiğiniz Bitcoin adresini
r10.net kullanıcı adınızı yazarak imzalamanızı istiyorum. Benim ilgilendiğim konu Bitcoinler size ait bir adreste mi duruyor yoksa siz sadece aracı görevi mi görüyorsunuz? Bu mesajları konu baltalamak için atmıyorum, ticaretine saygım sonsuz eğer adresi imzalayıp sahipliği kanıtlarsanız mesajlarımı sileceğim ve sizde aracı olmadığınızı kanıtlamış olacaksınız.
Bizim bütün borsalarda hesabımız var . Ama müşterilere transferimizi blockchain ile yapıyoruz daha hızlı gittiği için. Ayrıca şöyle birşeyde yapabiliriz 3 gün sonunda aldıkları btc yi bize bozdurmak isterlerse 1 bitcoin de 250-300 tl arası komisyonla geri alabiliriz direk nakit göndeririz yani müşteriye
İyi de kur farkından yararlanıyoruz diyorsunuz ama açtığınız konuda bile global piyasada Bitcoin'in Türkiye piyasasından daha pahalı olduğu görünüyor. Yani 37200 Türk lirasina aldiğiniz Bitcoin'i 34485 Türk lirasina satarak 2715 Türk lirası zarara girmiş oluyorsunuz. Sizin bu işten kâr yapmanız gerekiyor, diyelimki yurt dişindaki paranızı ülkeye sokuyosunuz bunun için %5 komisyon ödemeniz de gerekmiyor %2 ödeyerek varlik barisi ile sokabiliyorsunuz. Geriye tek bir ihtimal kaliyor o da sizin bu işte aracı olduğunuz, aracı olmadığınızı da ancak işlemleri gerçekleştirdiğiniz Bitcoin adresini adinizla imzalayarak kanıtlayabilirsiniz. Söylemek istediklerim bu kadar, hayırlı satışlar.