Teşekkürler hocam bilgi için
şurada açtığım konunun nedeni bu değişiklik olabilir. Bu başlığınızı görünce taşlar yerine oturmuş oldu. Allah razı olsun...
Ben teşekkür ederim. Sizdende Allah razı olsun.
Burada yanılgın olabilir, zira wp kullanmayıp normal script kullanan bazı kurumsal siteler biliyor, google otomatik çekiyor ve adamlar yıllardır ,ilk sıradalar. Zararı olsayd geçmişte de olurdu.
Ama bu google'nin yaptığı bence büyük ayıp ve işgüzarlık, zira ben 320 karaktere geçildi diye 80-90 konuyu editledim, şimdi tekrar geri döndüreceğim Adaletini seveyim google...
Aslında alıntı yaptığım mesajımda belirtmiştim. Bir alt satıra geçince farklı algılamış
Alıntı
4 satır gösterim bazı sektörde ki sitelere yönelik aranma sonuçlarında "YOK"
320 karakter description giren kişilerin zarar görebileceğine inanmaktayım.
Bugüne kadar her yaptığım site (kendime ait olan camiiler.com hariç)
sektörel sitelerdi. (Kombi, Klima, Teknik servis, v.b. hizmet veren siteler)
Sektörel siteler genelde odaklanılan işler ve yazılar tek olunca spam riski yüksek olmakta. Bu tarz sitelerde fazladan içerik eklemek konuyu farklı yerlere uzatmak olumlu olamayacağı gibi ceza riskine maruz kalma ihtimalide yüksektir. (Yanılmıyorsam imzanızdaki şu tersiyer sitesi ile ilgili paravan siteleriniz dahi ceza yemişti.)
Google ceza vermek için nöbette beklemiyor. Birçok kriter olduğuna göre bu kriterlerin ne kadar olumlu kullanıldığı önemlidir. Kaldı ki kullanıcı odaklı sitelere + avantaj sağlayacağını Google resmi hesaplarında birçok kere beyan etmiştir.
Açtığım bu konuda üstte 4 farklı sektörden örnek verdiğim gibi 3 sektör sitede aranma sonuçlarında açıklama kısmını içeriğin herhangi bir yerinden
google otomatik çektiği kısımlar kaldırılmış.
Google bugün şunu güncelledik, şunu değiştirdik demedikçe bilinen standart arama motorlarının istediklerinin dışına çıkmayan birisiyim.
Ama bu google'nin yaptığı bence büyük ayıp ve işgüzarlık, zira ben 320 karaktere geçildi diye 80-90 konuyu editledim, şimdi tekrar geri döndüreceğim Adaletini seveyim google...
Google herhangi bir resmi hesabında 320 karakter meta description kullanın veya değiştirin diye bir açıklaması olmadı ki.
Şimdi kabahat Google kendisine mi ait?
Google açıklaması olmadığı halde milletin 320 karakter kullanın mesajlarına aldanıp bu şekilde yapanlara mı ait?
Çalışmalarınızda başarılar.
Google arama sonuçlarında 4 satır gösterim değişikliği! FAYDALARI- ZARARLARI konusunda ki bir mesajım;
Alıntı
Title başta olmak üzere Description ve ilk paragrafta tabiri caiz ise spam yapan birisi olarak bana göre Faydalı olacağıdır.