Ben asgari ücretle memuru karşılaştır demem saçmalık olur. Sadece devlet memurlarıyla aynı sikletdeki kişileri kıyasladım. Devlet memurları içerisinde memur maaşı en alt maaşdır. Memur maaşı asgari ücretten azda demiyorum. Ama herkesin memurları boş bir adam gibi görmesine gıcık oluyorum. Öğretmen 3 ay yazın işi yok tatil- 15 tatil de işi yok tatil- günde 4 saat dersine girer 45 dk gerisi 1 saat teneüsü desen günde 3 saat derse girer yılın 8.5 ayı çalışır kimse onlara ses etmez. Tüm yıl 8-5 işinin başında nüfüsda binlerce adama haber anlatmakdan boğazı patlayan adamı, nüfusda insanlara yazı kimlik yapmak için uğraşan memuru boş iş yapıyor derler. 1 gün gel nüfüs dairesini incele ne demek istediğimi anlarsın.
Memurlar boş adam değil. Boş adam arıyorsan öğretmenler orada hem 4.500 TL en düşük maaşları var hemde 3.5 ay tatili geldiği 8.5 ayda bile 4 saat işe giderler 4 saatin 1 saatide tenefüs.
Memursun galiba

Öğretmenler boş iş yapıyor diye söylemekte biraz abes olmuş. Bazılarının yaptığını genele mal etmemek gerekiyor. Bence kutsal bir meslek. Geleceğimizin teminatı onlar. Çoğu memur devlet dairesinde evraklara mühür basıp okey oynamakla emekli oluyor, bana mı denk gelmedi bilmiyorum ama hiç hakkıyla çalışan memur görmedim, demek ki işini layıkıyla yapanların sayısı çok az.
Aslında konumuz kimin ne iş yaptığı değil. Şuan bir darboğazın içine sürükleniyoruz ve bu durumdan nasıl kurtulacağız? Çünkü İşçisinden memuruna patronuna kadar herkesi etkileyecek.