Hocam ben bu alanda 13 ay kadar proje yöneticisi olarak çalıştım ve bende bırakmıştım. Öncelikle tıbbi olrak açıklayayım;
Vücudun normalde nikotin üretir. Sigara içen bir insan dışarıdan yoğun bir şekilde nikotin aldıgı için beyin emirle nikotin üretimini engeller ve artık yoğun nikotine alışırsın ve doğal olarak bağımlı olursun. Bundan sonra o oranda nikotin almadığında vücut eksiklik hisseder ve mutsuz olursun. Buna yoksunluk hissi denir. Yoksunluk yaşamakta bağımlılıktır.
Eşik 3 gündür ve 3 gün hiç içmezsen vücut tekrardan nikotin üretmeye başlar fakat yoğunluk az oldugu için aramaya devam edersin.

Öncelikle şunu söyleyeyim sigarayı ömür boyu bırakamıyorsun ve bir kere içiyim dediğinde sıkıntı tekrar başlıyor. Çünkü gen hafızası diye bir şey var. (Bağımlılık derecene göre değişiklik gösterir)

Yukarıda arkadaşlar nikotin sakızı, e-sigara falan demiş aman diyeyim sakın... Zaten senin nikotinden uzak durman lazım ve seretonin hormanunu yükseltecek başka bir şeye ihtiyacın var.

Tüm bunlarda bağımlılık derecende önemli. Bunu nette bulduğun testlerle ölçebilirsin.

Bol su içmen lazım
Spor yapman gerekli,
Yoğurt yemeye özen göster
Maden suyu iyi gelir.
Mide sorunun yoksa acı yemelisin
Tatlı sorunun yoksa aşırı tatlı isteyebilirsin bunu çubuk tarçın gbi bitkisel tatlılarla giderebilirsin. yoksa aşırı kilo alabilirsin.
Elini ve ağzını meşgul etmelisin ve sana sigarayı hatırlatacak her şeyden olabildiğince uzak durmalısın. En çok sıkıntıyı sigarayı en çok içtiğin yerlerde çekeceksin çünkü hemen hatırlatacak. Yalnız bunlar gene tamamen bir çözüm değil.

Sana yarrdımcı olacak çok etkili bir yöntem: Akupunktur.
Akupunktur işine çok yarar ve seni ciddi anlamda rahatlatır. Bu şekilde sigaradan kurtulan insanlar var.
Örnek bıol referanslı akupunktur uzamnı: http://www.drebruakupunktur.com/ayrinti.php?m=93

Daha detaylı konuşmak istersen özelden yardımcı olurum