MythDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektronik sigarayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. 2 ay gibi bir süre kullandım fakat beni normal sigaradan daha kötü yaptı. En basit örnek, ağızda aft dediğimiz yaralardan yapıyor ve hasta ediyor. Vücut o likitteki nikotin oranını kaldırmadığı için sürekli hasta gibi hissediyordum. Kullandığım likit de düşük nikotinli likitti. 4 arkadaş elektronik sigaraya başlamıştık ve 4 kişide de aynı sorunlar olmuştu. Sonrasında da bıraktım.

Birde şöyle bir şey var; Sigaranın uzun vadede olan zararlarını biliyoruz fakat elektronik sigaranın uzun vadedeki zararlarını bilmiyoruz. Her ne kadar sigara kadar zararlı değil dense de, o likitin %100 zararsız olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bunun yerine nikotin sakızı çiğneyebilirsin.
Elektronik sigara likiti tabii ki %100 zararsız değil ve dediğiniz gibi uzun vadedeki zararları henüz bilinmiyor fakat yaşadığınız sorunlar deneyimsizliğinizden ve ilk kullanımınızdan da kaynaklanmış olabilir ve büyük ölçüde kullandığınız likitten de kaynaklanabilir.Ben 2 yıl önce başladım elektronik sigaraya ve içtiğim süre boyunca dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım.Başlarda öksürme,boğazda gıcıklanma hissi oluyordu sadece onlarda ilk aşamada olan ve sigaradan kurtulmanın etkileri diye düşünmüştüm.Piyasada kendilerine "firma" diyen ve merdiven altı likit üreten sürüyle şahıs var,dikkat etmek gerekli.Kendi likitimi kendim üretiyorum,oldukça da rahatım açıkcası..