Reis, sağ aynadan arka köşeyi gördüğün noktaya (lastiğin üstüne ufak bir bant yapıştır) çıkıntısı olsun 3-5 cm (aynadan görebileceğin kadar) daha sonra o bant ile dubalara yanaşırken kendine bir hiza çek.
yani atıyorum araç tam dubanın ortasındayken nereye denk geldiğine bak ve orda hamleni yap direksiyonu çevir gir dubalara

biz öyle yapmıştık zamanın da
Sınava gireceğin aracı biliyorsan ve arkadaşın dediğini yapacak zaman ve ortam olursa, çünkü gözetmenlerin buna izin vereceğini hiç sanmıyorum, işe yarama ihtimali var. Benim tekniğim, ki bununla "Buraya girmez" diyen çok sayıda parkomat görevlisinin aklını almışımdır; 45 dereceyle geri gelmeye başlayarak sağ ayna ile sağ önde ki arabanın tamponu aynı hizaya geldiğinde tam sol yapıp, sağ aynadan arka tekeri kollayarak sıfır girmektir. Tabi burada kullandığın arabaya alışmış olma faktörü de var, öyle ki ben dikiz aynasından bakarak arka aracın tamponuna kalan mesafeyi +-3 cm hassayitinde söyleyebilirim arabaya o derece alıştım. Ayrıca bir süre sonra manevra için hizayı kollamaya da gerek kalmıyor. Bu fark ettiğim çok ilginç şeylerden biridir, sağ aynaya bakarken zamanı geldiğinde elim kendiliğinden manevraya başlıyor. Kas hafızasımı dersiniz bilmem ama tecrübe çok önemli.