Merhabalar, ben de zaman zaman kişisel blogumda ve diğer sitelerimde tanıtımlar yayınlıyorum. Yani tanıtım yazısı satışı yapıyorum. Mesela beyaz eşya tamir-servis konulu tanıtımları, karşı taraf nasıl gönderirse göndersin ekstradan okuyup inceliyorum. Eğer ki dediğiniz gibi birinci çoğul şahıs ağzından(biz, bizim) ifadeler içeriyorsa kesinlikle o cümleleri düzenliyorum. Sanki o tamir servisinin önünden geçmişim ve yaptıkları işleri izlemişim ya da onlarla bir ropörtaj yapmışım gibi üçüncü çoğul şahıs(onlar) ağzından yazılmış hale getiriyorum tanıtımı. Özetle doğallığı hep ön planda tutmaya çalışıyorum. Aksi takdirde çift taraflı faydasızlık ve hatta zarar olacağını düşünüyorum.
Geçenlerde adana araç kiralama üzerine bir tanıtım yayınlatmak isteyen bir müşterime yardımcı olmuştum. Yazı tarafımca yazılacak şekilde anlaşmıştık. Oturup düşündüm, bu linki hangi konuya yedirebilirim diye(genellikle böyle yaparım)... Sonra aklıma güzel bir fikir geldi ve "Adana'da gezilecek güzel yerler" diye bir başlık attım ve içeriği yazdım. Konu içerisine o kadar güzel yerleştiki link, ne okuyan tanıtım olduğunu anlar ne google paralı iş olduğunu... Hem siteme güzel bir yazı kazandırmış oldum hem de tanıtım satmış oldum.
Hocam bari Adana 'yı gerçekten gezeydin