bunlar iyi günlerimiz, seçim sonrası devalüasyon kapıda, dolar sene sonuna 7 lira...

belki biraz komplo teorisi olacak ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum, seçim sonrası 2 olaslık da malesef ülke olarak büyük bir kaosa sürükleyecek bizi.

1- şuanki iktidar görevinde kalır; seçimde harcanan paralar, suriyelilere yapılan yardımlar, devam eden savaşın getirdiği mali yükler seçimden sonra bizim cebimizden çıkacak. üzerine birde pervasızca sürdürülen lüks harcamaların masrafları ekleniyor tabi. malesef üretmeden tüketen, tek geliri vergi olan bir ülkenin parası mutlka surette değer kaybedecek, dolar sene sonu en az 7 lira olacak.

2- seçimden sonra hükümet el değiştirecek, geçmiş 16 senede hasır altı edilen dosyalar gün yüzüne çıkacak. bir çok tutuklama, vatana ihanet davaları olacak, ülke yine kaosa sürüklenecek. yukarıdaki masraf kalemleri de eklenince üzerine gelecek yeni hükümet iflas etmiş bir ekonomiyi de düzeltmek zorunda kalacak. kısa vadede yine dolar 7 lirayı bulacak...

her kim iktidarda olursa olsun acilen kamulaştırmaya gidilmesi, vatandaşın cebinden çıkmayan bir gelir modeli getirilmeli. işletme zarar ediyorsa patron işletmeyi zararına satıp elden çıkarmaz, kadroyu değiştirir. örnek veriyorum, petlas zarar ediyor, personel çalışmıyor, üretim maliyeti karşılamıyorsa, müdürden başlayarak kadro değiştirilir, gereksiz masraf kalemleri ortadan kaldırılır, kurumu denetleyecek mekanizma kurulur. petlası satıp 3 günde parasını yemek çözüm değildir...