Doların, Akaryakıtın sürekli artması ve buna karşı alınan önlemlerin yetersiz olması bence ekonominin çok kötü olduğunu gösteriyor hocam çünkü sürekli bir artış söz konusu. 4 oldu dedik burada kalır ama 4.2 oldu, belki 4.5 olacak.
Haklı olabilirsin ama benim kıstasım sadece akaryakıt değil hocam, ben halkın geneline bakarım.
Evet dolar yükselişte 4,5'a doğru gideceğini düşünüyorum ama dolar konusunda bizlerede düşen görevler işler olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye dolar getirecek Turizm'den başka hiçbirşeyimiz yok. Telefon alıyoruz dolar, araba alıyoruz dolar. Ama ne satıyoruz bir düşünmek lazım. Türkiye olarak dünyada duyulmuş 1-2 markamızdan fazlası yok. Herşeyi ithal ederken ihracat yapamıyoruz.
Üniversite öğrencisiyim son sınıfım, part time çalışıyorum + 2. el malzeme alıp satıyorum.
1 yılda yaptığım giyim alışverişi 150 TL.
2 aydır para sıkıntısı yüzünden sigarayı bıraktım.
10 gündür düşünüyorum saç traşı olsam mı olmasam mı diye çünkü tez masrafım var şuan, benim açımdan durum oldukça vahim. İnş sizin açınızdan durum iyidir.
2005'de üniversiteye başladım, lisede sigara içerken üniversite parasızlıktan sigarayı bırakmıştım ama bunları sadece kıstas olarak ele almamak lazım. Halkın geneline bakmak lazım iyi olmadığında hemfikiriz ama çok kötü olduğunu düşünmüyorum.