Merhabalar;
Sitelerimizin ilerleyişi için seo açısından hepinizin bildiği ve uyguladığı yöntemlerin başında ücretli olarak alınan tanıtım yazıları geliyor. Yıllardır yorum backlink, footer backlink alıyoruz/alıyorduk.
Son zamanlarda hazırladığımız tanıtım yazısı makaleleri ile ücretli tanıtım yazısı alıyoruz.
Benim bu konu hakkında kesinlikle önemli olduğunu ve bize faydasından fazla zararı olabileceğini (doğru alınmazsa zararı oluyor deniliyor) düşündüğüm kısım şu;

Aldığımız tanıtım yazılarını genellikle;
"Firmamızda şöyle hizmet veriyoruz", "firmamızda şunları bulabilirsiniz", "firmamıza şuradan ulaşabilirsiniz (link,mail,telefon vb.)" gibi içerikler ile alıyoruz.

Yazı içerikleri yukarıdaki verdiğim örnekte olduğu gibi yayınlanırsa bizim o siteden ücretli yada benzeri bir şekilde tanıtım yazısı hizmeti aldığımız kesinlikle belli oluyor ve bu durum bize olumsuz etki edebiliyor/ediyor.

Peki tanıtım yazısını yayınlayan sitenin bizi;
"a firması şurada şu hizmetleri yapıyor", "a firması sizlere şu, şu, şu şekilde hizmet sunuyor vb." şeklinde içeriklerle tanıtması daha mı etkili oluyor?

Her ne olursa olsun google ücretli olarak alınan tanıtım yazılarının zararının olabileceğini hatta olacağını söylüyor. Aldığımız yazılarda kullanılan linklerin "nofollow" olmasını ve makalenin en üstünde "Sponsor İçerik" olduğunun belirtilmesi gerektiğini söylüyor.

Bknz: https://webmaster-tr.googleblog.com/...ikler-ile.html

Sizlerin bu konudaki düşünceleri nedir?
Sizler aldığınız tanıtım yazılarını bu şekilde mi alıyorsunuz?
Deneyimli olan arkadaşlarımdan ricam etkisini gördüğünüz bir tanıtım yazısı içeriği örneği paylaşabilir misiniz?